2017. november 23.
Kelemen napja van

TÉSZTASÜLTEK > Sós palacsinták


Fotó: Hemző Károly

Káposztás
palacsintacsiga

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 250 g finomliszt
  • szódavíz vagy buborékos ásványvíz
  • 500 g fehér káposzta
  • 3 ek.+1 kk. olaj
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • Az öntethez:
  • 200 g tejföl
  • 2 tojás
  • 80 g reszelt gouda vagy edami sajt

1. A palacsintához elkeverjük a tejben a tojásokat és 1 kk. sót, a liszhez adjuk, simára eldolgozzuk, és annyi szódavizet/buborékos ásványvizet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. Letakarjuk, 1 órát pihentetjük.

2. A káposzta külső leveleit lebontjuk, torzsáját kikerülve finomra reszeljük vagy aprítógépben felaprózzuk. 2 ek. olajban megpirítjuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, 1 kk. sóval és 1/4 kk. borssal ízesítjük, aranybarnára pirítjuk, hagyjuk kihűlni.

3. Belekeverjük a palacsintatésztába a finomra vágott petrezselymet, a káposztát és 1 ek. olajat, majd közepes méretű teflon serpenyőben 8-10 palacsintát sütünk belőle.

4. Az öntethez elkeverjük a tejfölben a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot és a sajtot. A palacsintákat kettesével feltekerjük, 3-4 cm széles csigákra vágjuk, és vágott felükre fordítva 1 kk. olajjal kikent sütőedénybe sorakoztatjuk. Bevonjuk az öntetettel, aztán 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (20-25 perc). Paradicsomgerezdekkel, petrezselyembóbitával díszíthetjük, és melegen, de nem tűzforrón tálaljuk. Vegyes leveles saláta illik hozzá. Remek vendégváró, csak a sütést kell időzíteni (az öntettel csak közvetlenül sütés előtt vonjuk be a palacsintacsigákat, nehogy elázzanak!).

Tippek:

A pirított káposztát nem a palacsintamasszába keverjük, hanem összedolgozzuk 2 tojássárgájával, sóval, borssal, 1-2 csipet chiliporral és 1 ek. tejföllel, majd megkenjük vele a palacsintákat, rézsútosan félbevágjuk őket, és kissé egymásra csúsztatva-állítva a sütőtálba fektetjük, a többi ugyanaz.

Italajánlat:

Félszáraz borok, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 1 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

550 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Káposztás
palacsinta

Sonkakrémes
töltött tojás

Almás-gombás
rakott krumpli

Majonézes
kínaikel-saláta

Húsos
lilahagymatorta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Sajtos-sonkás
papucs

Karalábé-retek-
alma saláta

Spenótos
palacsintatorta

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Zöldséges
sörpalacsinta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: