2017. április 26.
Ervin napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Kókuszos-currys
csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karcsú póréhagyma
  • diónyi friss vagy 1/4 kk. őrölt gyömbér
  • 300 g csirkemellfilé
  • 60 g instant kókusztejpor
  • 1/2 chili- vagy 1/4 cseresznyepaprika
  • 1 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 kk. curry
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 ek. citromlé
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1 ek. szárított kókuszforgács
  • 4 citromfűbóbita

1. A pórét megtisztítjuk, fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és finomra vágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, 1x1 cm-es kockákra aprózzuk. A kókusztejport simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a chilipaprikát vékony csíkokra szeljük.

2. Felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön, folyamatosan keverve 5 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal kiemeljük az edényből és félretesszük. A zsiradékban 1 percig pirítjuk a pórét, a chilipaprikát és a gyömbért, megszórjuk a curryvel és a liszttel, élénk tűzön további 1 percig pirítjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, a kókusztejjel és a tejszínnel, belemorzsoljuk a húsleveskockát, majd félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk.

3. A leveshez adjuk a sült csirkemellkockákat, utánasózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk és felforraljuk. A petrezselymet és a piros húsú paprikát finomra vágjuk, a leveshez keverjük, tálaláskor kókuszforgáccsal és citromfűbóbitával díszítjük.

Megjegyzések:

– A számos leveshez, húshoz, édességhez, koktélhoz stb. szükséges kókusztej nem tévesztendő össze azzal a folyadékkal, amely a friss kókuszdió belsejében található. Kókusztejet árulnak (nagyobb élelmiszeráruházak) konzerv vagy vízben oldódó instant kókusztejpor formájában is, de elkészíthetjük házilag is.
– Ha sietős, 100 g kókuszreszeléket 2,5 dl tejjel vagy vízzel, szelíd forralással 30 percig főzünk, aztán leszűrjük és jól kinyomkodjuk. Ha időnk engedi, pontosabban időben gondolunk rá, a kókuszreszeléket 12 órára beáztatjuk 2 dl langyos vízbe/tejbe, majd leszűrjük-kinyomkodjuk, és a recept szerint dolgozunk vele tovább. Rummal keverve finom aperitív is készíthető belôle.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

205 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ananászos-csirkés
rizssaláta

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Brokkolis-karfiolos
csirkeszárnyleves

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Erőleves
sonkás tortellinivel

Zöldségleves májgaluskával

Ananászos
csirkeragu

Húsos-zöldséges
szárazborsóleves

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Currys-csirkés
rizskorona

Csirkés-currys
zöldségkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: