2018. január 21.
Ágnes napja van

SÜTEMÉNYEK > Olajban sültek, fánkok


Fotó: Elendel

Banános fánk

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:

  • 4 érett banán
  • 350 g finomliszt
  • 1 kk. (1/2 tasak) sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek. porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl fehérbor
  • 4 ek. rum
  • olaj a sütéshez

1. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, villával kissé darabos péppé törjük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral.

2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a bort, a rumot, majd a tojáshabbal felváltva a lisztet, végül kíméletesen beleforgatjuk a banánt.

3. Nagyobb lábasban felforrósítunk kétujjnyi olajat (fritőzben 160 °C-ra). Több részletben, két olajba mártogatott kiskanállal nagyobb diónyi adagokat formálunk a masszából, az olajba merítjük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (vigyázat, nagyon gyorsan sülnek, és könnyen megégnek!). Többszörösen összehajtogatott papírkendőre terítve felitatjuk róluk a fölösleges olajat.

4. Csinos tálra halmozzuk a fánkocskákat, megszórjuk vaníliás, fahéjas vagy kakaóval elkevert porcukorral, és mihamarabb tálaljuk. Langymelegen a legfinomabb! Kényeztetésképpen felforrósított barack-, áfonya- vagy eperdzsemet, illetve forró vanília- vagy csokoládéöntetet kínálhatunk hozzá. És persze egy pohár kellemesen hűs pezsgőt...

Italajánlat:

Félédes/félszáraz pezsgő, desszertbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

45 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-zöldséges
heringsaláta

Sonkakrémes
töltött tojás

Almás-gombás
rakott krumpli

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Bécsi
krumplisaláta

Sajtkrémes
mártogató

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Tökmagos-
sajtos stangli

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Majonézes
kínaikel-saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Karalábé-retek-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: