2017. június 27.
László napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pulykacomb
almás uborkamártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 bőrös-csontos felső pulykacomb (kb. 1 kg)
  • 1 ek. pulykafűszersó
  • 2+1 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 200 g ecetes uborka
  • 4 közepes alma
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 1-2 szál petrezselyem
  • 200 g tejföl
  • 1 ek. mustár
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 1 ek. rétesliszt vagy rizsliszt
  • só, bors

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk, a fokhagymagerezdeket elnegyedeljük. A pulykacombot leöblítjük, késheggyel több helyen megszurkáljuk, megtűzdeljük a fokhagymával, és bedörzsöljük a fűszersóval. Sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, aláöntjük a bort, aztán lefedjük, a sütőben puhára pároljuk, végül fedetelenül pirosra sütjük (1 óra+25 perc).

2. Közben az uborkákat lecsepegtetjük, apróra felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, 2x2 cm-es darabokra aprítjuk, és meglocsoljuk 1 dl uborkalével. A paprikát és a petrezselymet leöblítjük, a paprika felét felkarikázzuk, a maradékot apró kockákra vágjuk.

3. A mártáshoz megfonnyasztjuk a hagymát 1 ek. olajban, rádobjuk az uborkát és az almát az uborkalével együtt, fedő alatt 4-5 percig pároljuk. Elkeverjük a tejfölben a mustárt, a cukrot és a rétes-/rizslisztet, az uborkához adjuk, jól összeforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, végül a felkockázott paprikával és a finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

4. A húst deszkára emeljük, ahogyan a csont engedi, azzal párhuzamosan felszeleteljük, tálra rendezzük, és paprikakarikákkal, zöldfűszerlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk. A forró mártást külön tálkában kínáljuk. Sült burgonya illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

556 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Zöldséges
húsgombócok

Sonkakrémes
töltött tojás

Krumplisaláta
túrókrémmel

Húsos
lilahagymatorta

Majonézes
kínaikel-saláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Fasírtmuffin

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Szerencsegomba
tojásból
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: