2017. május 1.
Fülöp napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Burgonyakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g főzni való burgonya
  • 1 hosszú szál póréhagyma
  • 2 szál szárzeller vagy 50 g zellergumó
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 csipet szárított majoránna
  • 2 zöldségleveskocka
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 4-8 ek.színes tésztaborsó (készen vásárolt levesbetét)

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyát kisebb kockákra, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint a szárzellert vékony karikákra (a zellergumót apróra) vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk az olajban a pórét és az áttört fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a zellert, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Meghintjük a majoránnával, felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, és mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt vajpuhára főzzük (30 perc).

3. A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel. A puhára főtt burgonyát-zöldségeket a főzőlével együtt, botmixerrel finom krémmé turmixoljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, felforraljuk.

4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, és habverővel folyamatosan keverve, vékony sugárban a leveshez öntjük a tojásos tejszínt. Néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, de éppen csak összeforrósítjuk (felforrnia nem szabad, mert kicsapódik a tojás!). Mélytányérokba szedjük, tetejét tésztaborsóval és fűszerlevélkékkel vidámítjuk, azonnal tálaljuk. Reszelt parmezán vagy füstölt sajtot kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

315 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Fokhagymás-rokfortos
hagymakrémleves

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Tejszínes
sóskaleves

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Tavaszi
zöld leves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Tonhalas
krumplisaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Spárgás
tojáslepény

Gazdag rizssaláta
tojással

Francia
zöldséges lecsó
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: