2017. október 17.
Hedvig napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Narancsos-
gesztenyés tiramisú

Hozzávalók 8 kockához:

  • 500 g cukrozott gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 1+2+2 narancs
  • 1/2 dl narancslikőr (pl. triple sec)
  • 1/2 dl rum
  • 1+3 dl tejszín (vagy növényi habalap)
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1,5 tasak (15 g) habfixáló
  • 24 db (kb. 200 g) babapiskóta
  • 2-3 ek. kakaó
  • néhány citromfűlevél

1. A gesztenyepürét szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A narancsokat gondosan megmossuk, egyet félreteszünk a díszítéshez, kettőt meghámozunk, kifilézünk és felaprózunk, a maradék kettő levét kinyomjuk, átszűrjük és elkeverjük a likőrrel.

2. A gesztenyepürét simára eldolgozzuk a rummal és 1 dl felveretlen tejszínnel. A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyemasszával.

3. 12 babapiskótát egyenként, gyors mozdulatokkal megmártunk a narancslében, és közepes méretű, négyszögeletes tálba szorosan lerakjuk. Tetejükre simítjuk a krém felét, megszórjuk a felaprózott narancs felével, aztán a maradék narancslébe forgatott babapiskóta, a maradék narancs és krém következik. A tálat letakarjuk, 6-8 órára a hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt héjastul elnegyedeljük a félretett 1 narancsot, a magokat eltávolítjuk. Vastagon megszórjuk a krém tetejét kakaóval, narancsdarabkákkal díszítjük, és kockákra vágva, citromfűlevelekkel díszítve tálaljuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, az alkoholféléket elhagyjuk, sima narancslét és rumaromát használunk.

Megjegyzések:

A jól behűtött növényi habalap biztosan felverődik, és hosszú ideig tartósan megáll.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 6-8 óra hűlési idő

Energiatartalom:

438 kcal/kocka

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Ráksaláta
narancskehelyben

Fasírtmuffin

Tonhalas
krumplisaláta

Túrós zöldségtorta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Narancsos-sajtos
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: