2017. április 28.
Valéria napja van

HÚSÉTELEK > Marha- és borjúhússal


Fotó: Hemző Károly

Vörösboros marharagu
kukoricás palacsintametélttel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g marhalábszár
  • 1 zöldpaprika
  • 1 chilipaprika vagy 1/4 kk. chilipor
  • 1 paradicsom + a díszítéshez
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 dl testes vörösbor
  • A palacsintához:
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 1/2 kk. kurkuma
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • buborékos ásvány- vagy szódavíz
  • 2 ek. olaj
  • néhány zöldfűszerlevél

1. A húst leöblítjük, 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A zöld- és chilipaprikát, valamint a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felszeleteljük, a chilipaprikát (ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében maghagyva) apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, vékony gerezdekre szeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkockázzuk.

2. Megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Rádobjuk a húst, élénk tűzön fehéredésig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a kétféle paprikát, az áttört fokhagymát, a paradicsomot és a pirospaprikát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (1-1 és 1/2 óra). Kissé megsózzuk, felöntjük a borral, félig lefedve további 15-20 percig főzzük, végül mártássűrűségűre beforraljuk a levét.

3. Közben a palacsintához összekeverjük a kétféle lisztet, 1/2 kk. sót és a kurkumát. Apránként hozzáadjuk a tejben elkevert tojásokat, simára eldolgozzuk, szükség szerint ásvány-/szódavízzel higítjuk, majd lefedjük, és fél órát pihentetjük.

4. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 10-12 palacsintát sütünk belőle. Azon melegében, szorosan feltekerjük őket (hidegen törnek!), 3 cm széles metéltre-csigákra vágjuk, csinos tálra rendezzük, tálalásig melegen tartjuk. Paradicsomgerezdekkel, zöldfűszerlevélkékkel díszítve a hús köreteként kínáljuk.

Italajánlat:

Könnyű, száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

535 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Tatárbifsztek

Pikáns padlizsánkrém

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Mediterrán krumplisaláta

Húsos
lilahagymatorta

Sonkás-hagymás
szőlősaláta

Olívás
paradicsomsaláta

Babos-rizses
húsgombócok

Tojásos
fasírttekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: