2017. augusztus 23.
Bence napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

Darált húsból hihetetlenül sokféle étel készíthető, egyik finomabb, mint a másik: aszerint, hogy milyen arányban használjuk a különféle húsokat, azon kívül milyen fűszerekkel és adalékokkal gazdagítjuk, vagy milyen alakra formázzuk, mindig valódi újdonságokat alkothatunk.


Fotó: Hemző Károly

Uborkás
fasírtroládok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kk. mustár
  • 1 kk. édes pirospaprika
  • 600 g darált hús (marha és sertés/pulyka vegyesen)
  • só, bors
  • 1 kk. olaj
  • 8 db 8-10 cm-es csemegeuborka
  • 8 szelet bacon (füstölt szalonna)
  • 1/4 fej saláta vagy jégsaláta
  • 1 piros húsú, karcsú paprika (kápia)
  • 1/2 zöldcitrom
  • 1-2 szál petrezselyem
A
B
C
D

1. A zsemlét 10-15 percre beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, majd az áttört fokhagymával, az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a mustárral és a pirospaprikával és együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk (A).

2. Vékonyan kikenünk olajjal egy négyszögletes, közepes méretű sütőtálat vagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kiemeljük az ecetes léből az uborkákat, papírkendővel szárazra törölgetjük. Alufóliából egy kb. 25 cm széles csíkot tépünk.

3. A fasírtmasszát 8 részre osztjuk. Az alufólialap közepére 1 szelet szalonnát fektetünk, 10-12 cm szélességben tetejére simítunk 1 adag húsmasszát úgy, hogy a végeken 3-4 cm szabadon maradjon, hosszanti szélei pedig viszonylag egyenesek-szabályosak legyenek (B). Felénk eső végére helyezünk 1 uborkát, majd az alufólia segítségével szorosan feltekerjük (C), két végét kissé összenyomjuk, hogy a massza fedje az uborkát.

4. A maradék szalonnából, húsmasszából és uborkából további 7 roládot formálunk, (alufólia nélkül!) a sütőtálba sorakoztatjuk őket, és középső bordamagasságra helyezett rácson aranybarnára sütjük (kb. 1 óra).

5. Közben a salátát leveleire bontjuk, megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. A citromot és a petrezselymet megmossuk, a citromot karikákra szeljük.

6. Kivesszük a sütőből a fasírtroládokat, 10 percig pihentetjük (tűzforró a belsejük!), nagyobb, lapos tálra rendezzük, egyet-kettőt (a látvány kedvéért) kissé rézsútosan félbevágunk. Salátalevelekkel, paprika- és citromkarikákkal, valamint petrezselyembóbitákkal díszítve kínáljuk. Tejszínnel/tejjel sült, rakott burgonyát adhatunk hozzá: 800 g burgonyát meghámozunk, megmosunk, uborkagyalun nagyobb, vajjal/margarinnal kikent tálba szeleteljük (D). Kissé megsózzuk, leöntjük 2 dl tejszínnel/tejjel, 2-3 csipet szárított rozmaringgal vagy provence-i fűszerkeverékkel illatosítjuk, és a hússal egyidejűleg pirosra sütjük a sütőben.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

455 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
lilahagymatorta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos pulykarolád

Fasírtmuffin

Illatos hússal
töltött cukkini

Sajtkrémes
mártogató

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tojásos
fasírttekercs

Karalábé-retek-
alma saláta

Sonkakrémes
töltött tojás

Sonkás és
sajtos roló

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: