2017. június 27.
László napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal

Darált húsból hihetetlenül sokféle étel készíthető, egyik finomabb, mint a másik: aszerint, hogy milyen arányban használjuk a különféle húsokat, azon kívül milyen fűszerekkel és adalékokkal gazdagítjuk, vagy milyen alakra formázzuk, mindig valódi újdonságokat alkothatunk.


Fotó: Hemző Károly

Uborkás
fasírtroládok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kk. mustár
  • 1 kk. édes pirospaprika
  • 600 g darált hús (marha és sertés/pulyka vegyesen)
  • só, bors
  • 1 kk. olaj
  • 8 db 8-10 cm-es csemegeuborka
  • 8 szelet bacon (füstölt szalonna)
  • 1/4 fej saláta vagy jégsaláta
  • 1 piros húsú, karcsú paprika (kápia)
  • 1/2 zöldcitrom
  • 1-2 szál petrezselyem
A
B
C
D

1. A zsemlét 10-15 percre beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, majd az áttört fokhagymával, az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a mustárral és a pirospaprikával és együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk (A).

2. Vékonyan kikenünk olajjal egy négyszögletes, közepes méretű sütőtálat vagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kiemeljük az ecetes léből az uborkákat, papírkendővel szárazra törölgetjük. Alufóliából egy kb. 25 cm széles csíkot tépünk.

3. A fasírtmasszát 8 részre osztjuk. Az alufólialap közepére 1 szelet szalonnát fektetünk, 10-12 cm szélességben tetejére simítunk 1 adag húsmasszát úgy, hogy a végeken 3-4 cm szabadon maradjon, hosszanti szélei pedig viszonylag egyenesek-szabályosak legyenek (B). Felénk eső végére helyezünk 1 uborkát, majd az alufólia segítségével szorosan feltekerjük (C), két végét kissé összenyomjuk, hogy a massza fedje az uborkát.

4. A maradék szalonnából, húsmasszából és uborkából további 7 roládot formálunk, (alufólia nélkül!) a sütőtálba sorakoztatjuk őket, és középső bordamagasságra helyezett rácson aranybarnára sütjük (kb. 1 óra).

5. Közben a salátát leveleire bontjuk, megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. A citromot és a petrezselymet megmossuk, a citromot karikákra szeljük.

6. Kivesszük a sütőből a fasírtroládokat, 10 percig pihentetjük (tűzforró a belsejük!), nagyobb, lapos tálra rendezzük, egyet-kettőt (a látvány kedvéért) kissé rézsútosan félbevágunk. Salátalevelekkel, paprika- és citromkarikákkal, valamint petrezselyembóbitákkal díszítve kínáljuk. Tejszínnel/tejjel sült, rakott burgonyát adhatunk hozzá: 800 g burgonyát meghámozunk, megmosunk, uborkagyalun nagyobb, vajjal/margarinnal kikent tálba szeleteljük (D). Kissé megsózzuk, leöntjük 2 dl tejszínnel/tejjel, 2-3 csipet szárított rozmaringgal vagy provence-i fűszerkeverékkel illatosítjuk, és a hússal egyidejűleg pirosra sütjük a sütőben.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

455 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás és
sajtos roló

Majonézes
tojássaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tojásos
fasírttekercs

Spenótos pulykarolád

Gazdag rizssaláta
tojással

Sajtos-sonkás
papucs

Spenótkrémmel
töltött tojás

Fasírtmuffin

Bazsalikomos-
paprikás pulykatekercs

Sonkakrémes
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: