2017. december 13.
Luca napja van

FŐZELÉKEK


Fotó: Elendel

Spenótfőzelék
bundás bagettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg spenót
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 zsemle
  • 2+8+4 dl tej
  • 60 g vaj/margarin
  • 60 g finomliszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet szikkadt bagett
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk. Nagyobb edényben felforralunk 3-4 liter vizet, kissé megsózzuk, beleszórjuk a spenótot, és 3-4 percig főzzük (ha szép zsenge, csak annyi vízzel, amennyi a leveleken marad, fedő alatt néhány perc alatt megfonnyasztjuk). A zsemléket beáztatjuk 2 dl tejbe. A spenótot leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd (botmixerrel) nem túl pépesre aprózzuk.

2. A vajban/margarinban sárgára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, lehúzzuk a tűzről. Simára keverjük 8 dl tejjel, a spenóttal, az áztatáshoz használt tejben pépesre eldolgozott zsemlékkel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, és összeforraljuk-besűrítjük (ha túl sűrű, kevés tejjel hígíthatjuk).

3. A tojásokat mélyebb tálba ütjük, éppen csak felverjük 4 dl tejjel, beleforgatjuk a bagettszeleteket, és forró, bő olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk az olajat, 2-2 szeletet a főzelék tetejére fektetünk, és azon melegében tálaljuk. Kínálhatunk hozzá személyenként 2-2 tükörtojást is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

513 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
palacsintatorta

Ligúr spenótos
melegszendvics

Spenótos pulykarolád

Spenótos
töltött burgonya

Spenótkrémmel
töltött tojás

Csípős paprikakrém és
fokhagymás spenótkrém

Spenótos papucs

Tavaszi
zöld leves

Spenótos
omlett-tekercs

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Spenótos-sajtos
töltött krumpli

Spenótos-
tojásos rétes
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: