2017. április 26.
Ervin napja van

FŐZELÉKEK


Fotó: Elendel

Spenótfőzelék
bundás bagettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg spenót
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 zsemle
  • 2+8+4 dl tej
  • 60 g vaj/margarin
  • 60 g finomliszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet szikkadt bagett
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk. Nagyobb edényben felforralunk 3-4 liter vizet, kissé megsózzuk, beleszórjuk a spenótot, és 3-4 percig főzzük (ha szép zsenge, csak annyi vízzel, amennyi a leveleken marad, fedő alatt néhány perc alatt megfonnyasztjuk). A zsemléket beáztatjuk 2 dl tejbe. A spenótot leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd (botmixerrel) nem túl pépesre aprózzuk.

2. A vajban/margarinban sárgára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, lehúzzuk a tűzről. Simára keverjük 8 dl tejjel, a spenóttal, az áztatáshoz használt tejben pépesre eldolgozott zsemlékkel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, és összeforraljuk-besűrítjük (ha túl sűrű, kevés tejjel hígíthatjuk).

3. A tojásokat mélyebb tálba ütjük, éppen csak felverjük 4 dl tejjel, beleforgatjuk a bagettszeleteket, és forró, bő olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk az olajat, 2-2 szeletet a főzelék tetejére fektetünk, és azon melegében tálaljuk. Kínálhatunk hozzá személyenként 2-2 tükörtojást is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

513 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos papucs

Spenótos pulykarolád

Lencsés-
spenótos rizottó

Spenótos
rakott krumpli

Ligúr spenótos
melegszendvics

Spenótkrémmel
töltött tojás

Spenótos
töltött burgonya

Tavaszi
zöld leves

Csípős paprikakrém és
fokhagymás spenótkrém

Diós-hagymás
céklasaláta

Spenótos-
lazacos gnocchi

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: