2017. június 25.
Vilmos napja van

LEVESEK > Levesek hússal

Egyszerűsége ellenére a legízletesebb levesek egyike, amelynek jóságát a sovány csirkehús és a sokféle finom zöldség együttese adja meg.


Fotó: Elendel

Tavaszi
csirkeraguleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g zöldspárga
  • 200 g zsenge sárgarépa
  • 1 közepes karalábé
  • 100 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 250 g csirkemellfilé
  • 2 ek. olaj
  • 1 dús szál citromfű

1. A zöldspárgát alaposan megmossuk (nem kell meghámozni!), a fás szárvégeket leválasztjuk, a sípokat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a spárgafejeket félretesszük. A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra, a karalábét apró kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A fokhagymát és 8-10 szem borsot teatojásba zárunk. A húst leöblítjük, 3x3 cm-es kockákra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a karalábét, a felaprózott spárgát és a sárgarépát, további 1 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, beletesszük a teatojást, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük.

3. A levesbe dobjuk a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), valamint a spárgafejeket, és továbbra is szelíd tűzön további 8-10 percig főzzük. Kiemeljük belőle a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, és máris tálalhatjuk. Tetejét megszórhatjuk vékony csíkokra szelt citromfűlevélkékkel, díszíthetjük tetszés szerinti zöldfűszerbóbitákkal.

Tippek:

– Friss zöldspága helyett készíthetjük mélyhűtöttből is; forró vízzel leöblítve éppen csak annyira puhítjuk fel, hogy le tudjuk választani a spárgafejeket és fel tudjuk aprítani a szárakat, majd a zöldborsóval egyidejűleg adjuk a forrásban lévő leveshez, a többi ugyanaz.
– Ízesíthetjük 1-2 kk. citromlével vagy tárkonyecettel is.
– Gazdagíthatjuk 50-80 g belefőzött apró levestésztával (eperlevél, csiga) vagy kerek szemű rizzsel is, amelyeket a zöldborsóval-spárgafejekkel egyidejűleg adunk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

170 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-gombás
rakott krumpli

Zöldséges
rizibizi

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sonkás és
sajtos roló

Gazdag rizssaláta
tojással

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Mustáros lazacfilé
zöldspárgával

Almás-zöldséges
heringsaláta

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Krumplisaláta
túrókrémmel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: