2017. október 17.
Hedvig napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Ribizlikrémkupola
csokoládéöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g piros ribizli
  • 100 g szeder
  • 100 g kristálycukor
  • 4 ek. citromlé
  • 1/4 kk. őrölt szegfűszeg
  • 5 ek. rum vagy feketeribizli-likőr
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 1,5+1 dl tejszín
  • 1,5 dl csokoládéöntet
  • 1 ek. vágott pisztácia
  • 4 citromfűbóbita

1. Megmossuk és lecsepegtetjük a gyümölcsöket. 8 szép ribizlifürtöt és 4 szem szedret félreteszünk a díszítéshez, a többi ribizlit leszemezzük, és a szederrel együtt lábaskába szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön 10 percig főzzük. Egy-két pörgetéssel összeturmixoljuk, laza szövésű szűrőn áttörjük, hozzáadjuk a rumot/likőrt.

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 6-8 dl hideg vízbe, 5 perc múlva kinyomkodjuk, 2-3 ek. forró krémben olvadásig keverjük, majd gyors mozdulatokkal a krém egészéhez adjuk. Jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, végül óvatosan beleforgatunk 1,5 dl kemény habbá vert tejszínt.

3. Hideg vízzel kiöblítünk 4 db kb. 2 dl űrtartalmú, sima oldalfalú kupolaformát (vagy kávéscsészét), belesimítjuk a krémet, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe (ha kimaradna belőle, pohárba-kehelybe simítjuk, és abban is kínáljuk).

4. Tálalás előtt kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Késhegggyel fellazítjuk a krémet a formák belső pereme mentén, majd néhány másodpercre óvatosan meleg vízbe mártjuk őket, és 4 kistányérra borítjuk belőlük a krémet. Részlegesen bevonjuk a csokoládéöntettel, megszórjuk pisztáciával, és habgirlanddal, szederszemekkel, ribizlifürtökkel és citromfűbóbitákkal díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

391 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
lilahagymatorta

Karalábé-retek-
alma saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sonkás és
sajtos roló

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Tökmagos-
sajtos stangli

Sonkakrémes
töltött tojás

Gombás táska

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Szerencsegomba
tojásból

Majonézes
kínaikel-saláta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: