2017. június 27.
László napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Elendel

Spenótos papucs

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 2 csomag mélyhűtött leveles tészta (400 g/db)
  • finomliszt a nyújtáshoz
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 400 g friss spenót
  • só, bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 g fenyőmag
  • 30 g vaj/margarin
  • 80 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 40 g reszelt parmezán sajt

1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). A töltelékhez a  spenótot megtisztítjuk, gondosan megmossuk, enyén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk és nagyjából felaprózzuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, aztán a fenyőmaggal együtt megpirítjuk a vajban/margarinban. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a spenótot, a krémsajtot, a parmezán sajtot, ízlés szerint sót és borsot.

3. A két tésztalapot egymásra illesztjük (a két lap közé nem szórunk lisztet!), lisztezett deszkán kb. 32x40 cm-es lapra „összenyújtjuk”, és (pizzavágóval) 5x4, azaz 20 db 8x8 cm-es négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére 1 kk. krémet halmozunk, felhajtjuk rá az egyik tésztasarkot, megkenjük az 1 ek. hideg vízzel elkevert tojásságájával, majd felhajtjuk rá a szemben lévő sarkot, és jól lenyomkodjuk.

4. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire/sütőlapra sorakoztatjuk a papucsokat, tetejüket megkenjük a maradék tojássárgájával, és 210 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Pompás italkorcsolya, mélyhűthető.

Tippek:

– Fenyőmag helyett készíthetjük, mandulapálcikával is.
– Készíthetjük táska alakúra formázva, tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.
– Használhatunk a hűtőpultokban található friss levesles tésztát is.

Italajánlat:

Félszáraz borok, pezsgő, sör, aperitifek

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 1 óra felengedési idő

Energiatartalom:

182 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldborsós-
sonkás muffin

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Túrós-medvehagymás
pogácsa és stangli

Tojás tormás-
krémsajtos
tésztafészekben

Gombás táska

Spenótos-
tojásos rétes

Krémsajtos-
olívás papucs

Sonkás és
sajtos roló

Camembert
sajtfalatkák

Sajtkrémes falatkák

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sonkás táska
és stangli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: