2018. október 23.
Gyöngyi napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Kótyagos
eperkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 500 g eper
  • 1/2 (bio)citrom
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl félédes fehérbor
  • 100 g kristálycukor
  • 2+1 dl tejszín
  • 2 tasak (20 g) vanillincukor
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 1/2 ek. durvára vágott natúr pisztácia
  • 4 menta- vagy citromfűbóbita

1. Az epret megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet. 10 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, és villával darabosra törjük. Az alaposan megmosott citrom héjából 2 kisujjnyi csíkot burgonyahámozóval lehántunk, levét kinyomjuk, az eperhez szűrjük.

2. Elkeverjük a pudingport 4-5 ek. hideg borral, a többit felforraljuk a cukorral és a citromhéjjal, átszűrjük. Apránként a pudingalaphoz adjuk, gőz fölött vagy szelíd tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hideg vízfürdőbe állítva langyosra hűtjük, majd levével együtt hozzáadjuk az epret.

3. A vanillincukorral kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, kíméletesen a összeforgatjuk a pudinggal. 8 szem félretett epret felkarikázunk, 4 talpas pohár/kehely oldalára tapasztjuk, és óvatosan beleszedjük a krémet. Tetejét elsimítjuk, folpackkal letakarjuk, 2 órára behűtjük.

4. Tálaláskor a maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére, megszórjuk a pisztáciával, végül a maradék 2 szem félbevágott eperrel és menta-/citrombóbitákkal vidámítjuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, bor helyett tejet használjunk!

Tippek:

– Készíthetjük félszáraz pezsgővel is.
– Rolettit, mogyorós csokoládékrémmel töltött bonbonetti-rudacskákat kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

475 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Túrós zöldségtorta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Zöldséges rétes

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Krémsajtos-
olívás papucs

Illatos hússal
töltött cukkini

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: