2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

Mediterrán ételek > Spanyol receptek


Fotó: Elendel

Borsos eper
vaníliafagylalttal

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g eper
  • 4 ek. porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • szemes feketebors
  • 8-12 gombóc vanília/madártej fagylalt
  • 4 citromfűbóbita

1. Az epret gondosan megmossuk, szűrőtálban lecsepegtetjük, kicsumázzuk. Az eperszemeket félbevágjuk – még a kicsiket is, hogy könnyebben levet eresszenek –, összeforgatjuk a porcukorral és a citromlével, lefedjük, fél órát pihentetjük.

2. Az eper levét kisebb lábasba szűrjük, élénk tűzön a felére beforraljuk. Beletesszük a gyümölcsöt, éppen csak összeforrósítjuk, végül néhány tekerésnyi frissen őrölt borsot (!) keverünk hozzá.

3. Tálaláskor személyenként 2-3 gombóc fagylaltot csinos kelyhekbe szedünk, bevonjuk 1-1 kis merőkanál forró eperöntettel, citromfűbóbitával díszítjük, és azonnal tálaljuk – az asztalnál, a látvány kedvéért, megszórjuk még egy tekerésnyi borssal. Édes ostyát, tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzések:

Keleti hatásokat tükröző andalúz különlegesség

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

305 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mozzarellás
sült paprika

Marinált zöldségek

Mentás-zöldséges
kuszkuszsaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Erdeigomba-
torta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Illatos hússal
töltött cukkini

Mediterrán krumplisaláta

Paradicsomos
babsaláta

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Kolumbusz-saláta

Kagylósalátával töltött
paradicsom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: