2017. március 25.
Irén napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Spárgás
tojáslepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g fehér- és zöldspárga vegyesen
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 12 tojás
  • 80 g reszelt trappista sajt
  • 100 g sűrű joghurt vagy tejföl
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 kk. vaj/margarin

1. A fehérspárgát meghámozzuk, és a zöldspárgával együtt alaposan megmossuk (ez utóbbit nem szükséges meghámozni!). Fás szárvégüket levágjuk, a spárgafejeket leválasztjuk és félretesszük, a középső szárrészeket pedig 3-4 cm-es darabokra aprózzuk. A sárgarépát és az újhagymát  megtisztítjuk, vékony hasábokra-karikákra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát (jócskán adhatunk hozzá a zöldjéből is) és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a sárgarépát és a felaprózott spárgát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig pároljuk, aztán hozzáadjuk a spárgafejeket, és további 4-5 percig pároljuk.

3. A tojásokat egyenként felütjük, mélyebb tálba csúsztatjuk, kissé felverjük. Hozzákeverjük a joghurtot/tejfölt, a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot, végül a sajtot.

4. Közepes méretű serpenyőben felforrósítunk 1/2 kk. vajat/margarint, beleöntjük a tojáskeverék 1/4 részét, tetejére terítjük a zöldség 1/4-ét, és mérsékelt tűzön éppen csak rezgősre sütjük (4-5 perc). Lapostányérra csúsztatjuk, alufóliával letakarva melegen tartjuk, amíg megsütjük a többi 3 lepényt is, és citromfűbóbitával/petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.

Megjegyzések:

A tojáslepények, omlettek, rántották voltaképpen frissen-melegen a legfinomabbak, de hidegen is nagyon élvezetesek, így remek uzsonna válhat belőlük: kisebb darabokra vágva két szelet friss kenyér, toast, félbevágott zsemle közé zárjuk, majd fóliába csomagoljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

364 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges
rizibizi

Tavaszi
zöldségfelfújt

Padlizsán
tükörtojással

Ringlis
töltött tojás

Spenótos
rakott krumpli

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Zöldséges
sörpalacsinta

Erdeigomba-
torta

Francia
zöldséges lecsó

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Gazdag rizssaláta
tojással

Tésztában sült
vagdalt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: