2017. május 26.
Fülöp napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Spárgás
tojáslepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g fehér- és zöldspárga vegyesen
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 12 tojás
  • 80 g reszelt trappista sajt
  • 100 g sűrű joghurt vagy tejföl
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 kk. vaj/margarin

1. A fehérspárgát meghámozzuk, és a zöldspárgával együtt alaposan megmossuk (ez utóbbit nem szükséges meghámozni!). Fás szárvégüket levágjuk, a spárgafejeket leválasztjuk és félretesszük, a középső szárrészeket pedig 3-4 cm-es darabokra aprózzuk. A sárgarépát és az újhagymát  megtisztítjuk, vékony hasábokra-karikákra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát (jócskán adhatunk hozzá a zöldjéből is) és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a sárgarépát és a felaprózott spárgát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig pároljuk, aztán hozzáadjuk a spárgafejeket, és további 4-5 percig pároljuk.

3. A tojásokat egyenként felütjük, mélyebb tálba csúsztatjuk, kissé felverjük. Hozzákeverjük a joghurtot/tejfölt, a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot, végül a sajtot.

4. Közepes méretű serpenyőben felforrósítunk 1/2 kk. vajat/margarint, beleöntjük a tojáskeverék 1/4 részét, tetejére terítjük a zöldség 1/4-ét, és mérsékelt tűzön éppen csak rezgősre sütjük (4-5 perc). Lapostányérra csúsztatjuk, alufóliával letakarva melegen tartjuk, amíg megsütjük a többi 3 lepényt is, és citromfűbóbitával/petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.

Megjegyzések:

A tojáslepények, omlettek, rántották voltaképpen frissen-melegen a legfinomabbak, de hidegen is nagyon élvezetesek, így remek uzsonna válhat belőlük: kisebb darabokra vágva két szelet friss kenyér, toast, félbevágott zsemle közé zárjuk, majd fóliába csomagoljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

364 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
zöldségfelfújt

Spenótos
rakott krumpli

Gazdag rizssaláta
tojással

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Tonhalas
krumplisaláta

Zöldséges
rizibizi

Francia
zöldséges lecsó

Erdeigomba-
torta

Spárgamimóza
sajtmártással

Ringlis
töltött tojás

Padlizsán
tükörtojással

Sonkás
spárgagratin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: