2018. október 23.
Gyöngyi napja van

SÜTEMÉNYEK > Leveles tészták


Fotó: Hemző Károly

Eperkrémes
habroló

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 400 g mélyhűtött leveles tészta (vagy 24 készen vásárolt habroló)
  • 1 tasak vagy 6 lap zselatin (10 g)
  • 600 g eper
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak vanillincukor (10 g)
  • 2 ek. citromlé
  • 3 ek. narancslikőr
  • 4 dl tejszín
  • néhány mentalevél

1.rolókhoz a tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). Lisztezett munkalapon 3 mm vastag, 20x50 cm-es téglalapra nyújtjuk, és 24 db 2 cm széles csíkra vágjuk. Vékonyan megkenjük hideg vízzel, majd kissé egymásra csúsztatva, csigavonalban haladva feltekerjük 24 fém habtölcsérre/-hengerre.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztarolókat 2 sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 20 percig sütjük. 1-2 percig hűlni hagyjuk, aztán finom csavarással kihúzzuk a fémtölcséreket a tésztából, és hagyjuk egészen kihűlni.

3. A krémhez beáztatjuk a zselatint 1/2 dl (a zselatinlapokat 6-8 dl) hideg vízbe. Az epret megmossuk, konyharuhára terítve felitatjuk róla a nedvességet, szebbik felét félretesszük a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, és botmixerrel darabos péppé zúzzuk. Elkeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromlével. A zselatint a likőrrel és 1 kis merőkanál eperpéppel felolvasztjuk (a zselatinlapokat előzőleg jól kinyomkodjuk), gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az eperpépbe, és 15-20 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, kanalanként beleforgatjuk az eperkrémet. Sima csőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a tésztarolókat, és 2 órára behűtjük. Néhány szép szem kivételével félbevágjuk a félretett eperszemeket. Tálaláskor a rolókat lapos tálra rendezzük, friss eper- vagy mentalevelekkel és az eperszemekkel díszítve kínáljuk.

Tippek:

Ha kimaradna az eperhabból, csinos poharakba, tálkákba szedve kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

87 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Erdeigomba-
torta

Tatárbifsztek

Tésztában sült
vagdalt

Ringlis
töltött tojás

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tonhalas
krumplisaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos papucs

Tojás tormás-
krémsajtos
tésztafészekben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: