2017. június 29.
Péter, Pál napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Szűzérmék
gombás tojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g sampinyon gomba
  • 1 kis fej főzőhagyma
  • 2-2 szál petrezselyem
  • 200 g zöldborsó (100 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1+2 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • chilipor
  • 4 tojás
  • 30 g reszelt parmezán sajt
  • 1 nagyobb vagy 2 közepes sertésszűzpecsenye (összesen 800 g)
  • 1/2 kk. pirospaprika
  • 1 kemény paradicsom

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gombát és a zöldségeket megtiszítjuk, a gombát vékony szeletekre/apró kockákra, a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. 1 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, 1 percig pirítjuk, meghintjük sóval, borssal, ízlés szerint chiliporral. Hozzáadjuk a zöldborsót, mérsékelt tűzön, fedő alatt 5 percig pároljuk, majd fedő nélkül elfőzzük a levét.

2. A tojásokat tálkába ütjük, kissé felverjük, elkeverjük a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, a borsós gombára öntjük, szelíden kevergetve rezgősre sütjük (2-3 perc).

3. A húst leöblítjük, a zsírmaradványokat és a szűzpecsenyére jellemző ezüstös hártyát fellazítjuk, lefejtjük. 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk, vágott felükre fordítva tenyérrel kissé ellapítjuk, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. 2 ek. felforrósított olívaolajban mindkét oldalukat megkapatjuk (2+2 perc).

4. A szűzérméket tűzálló tálba sorakoztatjuk, tetejükre púpozzuk a gombás tojást, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Tálra rendezzük, tetejüket meghintjük 1-1 kis csipet pirospaprikával, és paradicsomgerezdekkel, tetszés szerinti zöldfűszerbóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk. Héjában sült újkrumpli, hagymás-bazsalikomos paradicsomsaláta illik hozzá.

Héjában sült újkrumpli
800 g újkrumplit gondosan megmosunk, lecsepegtetünk (ha vastag a héjuk, ledörzsöljük, amúgy szükségtelen meghámozni!). Villával megszurkáljuk, tepsibe terítjük, összeforgatjuk 1 kk. olajjal, megszórjuk 1 kk. durva szemű tengeri sóval, és 200 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük. A nagyobb szemeket félbevágjuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, szelíden összerázzuk, és tálba csúsztatva kínáljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

480 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fasírtmuffin

Spenótkrémmel
töltött tojás

Krémsajtos-
olívás papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Gazdag rizssaláta
tojással

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Illatos hússal
töltött cukkini

Spenótos
omlett-tekercs

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: