2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Epres-kókuszos
csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • só, bors
  • diónyi vaj/margarin
  • 4 ek. kókuszreszelék
  • 150 g tejföl
  • néhány saláta- és mentalevél
  • A mártáshoz:
  • 400 g eper
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 dl félszáraz fehérbor
  • 1 csapott ek. étkezési keményítő

1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, meghintjük frissen őrölt borssal. Egy sütőálló (azaz fém fülű) edényben felforrósítjuk a vajat/margarint, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a csirkecombokat, és 180 °C-os sütőben puhára sütjük (40-45 perc).

2. Összekeverjük a kókuszreszeléket a tejföllel. Arányosan elosztva a csirkecombok tetejére simítjuk, visszatesszük a sütőbe, és 200-220 °C-ra kapcsolva további 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük.

3. Közben a mártáshoz az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, megszórjuk a cukorral és a citrom átszűrt levével, 15 percig pihentetjük. Levével együtt lábaskába csúsztatjuk, 1 csipet sóval és 1-2 tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezve felforraljuk, hozzáadjuk a borban elkevert keményítőt, és éppen csak besűrítjük (1 perc), melegen tartjuk.

4. A pirosra sült csirkecombokat tálra rendezzük, saláta- és mentalevéllel díszítjük, a csinos tálkába szedett, forró epermártás kíséretében tálaljuk. Szerecsendióval illatosított krumplipüré vagy -krokett illik hozzá.

Megjegyzések:

Beidegződéseinkkel ellentétben az eper (számos más gyümölcshöz hasonlóan) nem kizárólag édességek, desszertek készítéséhez használható. Mivel kellemesen savanykás és erősen, jellegzetesen aromás, nagyon jól harmonizál a fehér szárnyashúsokkal.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

536 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Olívás
paradicsomsaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Sonkás-hagymás
szőlősaláta

Ananászos
csirkeragu

Csirkeragu
rizskoronában

Mediterrán krumplisaláta

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Pikáns padlizsánkrém

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Ananászos-csirkés
rizssaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: