2018. február 19.
Zsuzsanna napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Spárga tojásos
zöld morzsával

Hozzávalók 4 személyre:

1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 13 percet pihentetjük, végül hideg vízbe merítve lehűtjük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.

2. A spárgát (burgonyahámozóval) meghámozzuk, megmossuk, 2-4 csokorba fogva megkötözzük, a fás szárvégeket leválasztjuk. 1/2 kk. sóval, a citromlével, a cukorral és diónyi vajjal/margarinnal felforralunk 2 liter vizet, és 5-8 percig főzzük benne a spárgasípokat. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, patyolattiszta konyharuhára fektetjük, és egy másik konyharuhával, majd alufóliával betakarva melegen tartjuk.

3. Miközben a spárga fő, habosodásig hevítünk 80 g vajat/margarint, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és folyamatosan keverve aranysárgára pirítjuk. A tojásokat meghámozzuk, 4 szép karika kivételével apróra felkockázzuk, és a petrezselyemmel együtt a zsemlemorzsához adjuk, lazán összeforgatjuk.

4. Lehántjuk a zsineget a spárgacsokrokról, a sípokat hosszúkás tálra vagy 4 lapostányérra fektetjük, fejüket és törzsüket részben szabadon hagyva megszórjuk a zsemlemorzsával. Paradicsommal, a félretett tojáskarikákkal és petrezselyembóbitákkal díszítve meleg előételként tálaljuk. Hollandi vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

352 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Erdeigomba-
torta

Avokádókrém
paprikaladikban

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Padlizsán
tükörtojással

Gazdag
tavaszi saláta

Spárgamimóza
sajtmártással

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sonkás
spárgagratin

Spárgás
rizottó

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Illatos hússal
töltött cukkini

Tésztában sült
vagdalt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: