2017. szeptember 22.
Móric napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Spárga tojásos
zöld morzsával

Hozzávalók 4 személyre:

1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 13 percet pihentetjük, végül hideg vízbe merítve lehűtjük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.

2. A spárgát (burgonyahámozóval) meghámozzuk, megmossuk, 2-4 csokorba fogva megkötözzük, a fás szárvégeket leválasztjuk. 1/2 kk. sóval, a citromlével, a cukorral és diónyi vajjal/margarinnal felforralunk 2 liter vizet, és 5-8 percig főzzük benne a spárgasípokat. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, patyolattiszta konyharuhára fektetjük, és egy másik konyharuhával, majd alufóliával betakarva melegen tartjuk.

3. Miközben a spárga fő, habosodásig hevítünk 80 g vajat/margarint, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és folyamatosan keverve aranysárgára pirítjuk. A tojásokat meghámozzuk, 4 szép karika kivételével apróra felkockázzuk, és a petrezselyemmel együtt a zsemlemorzsához adjuk, lazán összeforgatjuk.

4. Lehántjuk a zsineget a spárgacsokrokról, a sípokat hosszúkás tálra vagy 4 lapostányérra fektetjük, fejüket és törzsüket részben szabadon hagyva megszórjuk a zsemlemorzsával. Paradicsommal, a félretett tojáskarikákkal és petrezselyembóbitákkal díszítve meleg előételként tálaljuk. Hollandi vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

352 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Illatos hússal
töltött cukkini

Sonkás táska
és stangli

Sonkás
spárgagratin

Avokádókrém
paprikaladikban

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Erdeigomba-
torta

Gazdag
tavaszi saláta

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Spárgás
rizottó

Spárgás
tojáslepény

Spárgamimóza
sajtmártással

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: