2018. május 27.
Hella napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Spárga tojásos
zöld morzsával

Hozzávalók 4 személyre:

1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 13 percet pihentetjük, végül hideg vízbe merítve lehűtjük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.

2. A spárgát (burgonyahámozóval) meghámozzuk, megmossuk, 2-4 csokorba fogva megkötözzük, a fás szárvégeket leválasztjuk. 1/2 kk. sóval, a citromlével, a cukorral és diónyi vajjal/margarinnal felforralunk 2 liter vizet, és 5-8 percig főzzük benne a spárgasípokat. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, patyolattiszta konyharuhára fektetjük, és egy másik konyharuhával, majd alufóliával betakarva melegen tartjuk.

3. Miközben a spárga fő, habosodásig hevítünk 80 g vajat/margarint, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és folyamatosan keverve aranysárgára pirítjuk. A tojásokat meghámozzuk, 4 szép karika kivételével apróra felkockázzuk, és a petrezselyemmel együtt a zsemlemorzsához adjuk, lazán összeforgatjuk.

4. Lehántjuk a zsineget a spárgacsokrokról, a sípokat hosszúkás tálra vagy 4 lapostányérra fektetjük, fejüket és törzsüket részben szabadon hagyva megszórjuk a zsemlemorzsával. Paradicsommal, a félretett tojáskarikákkal és petrezselyembóbitákkal díszítve meleg előételként tálaljuk. Hollandi vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

352 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrém
paprikaladikban

Gazdag
tavaszi saláta

Spárgás
tojáslepény

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Halszeletek almás
uborkamártásban

Illatos hússal
töltött cukkini

Spárgamimóza
sajtmártással

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Erdeigomba-
torta

Padlizsán
tükörtojással

Almás-narancsos
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: