2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomos-
spárgás saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g zöld- és fehérspárga vegyesen
  • só, bors
  • 1 ek. citromlé
  • 1 kk. kristálycukor
  • 200 g újkrumpli
  • 2 kemény tojás
  • 2 csokor (lila) újhagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 1/2 fejes saláta
  • 10-15 szál snidling (és virágja)
  • 1 nagy csokor vegyes zöldfűszer (petrezselyem, menta, citromfű, bazsalikom, majoránna/oregánó)
  • 400 g natúr joghurt
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 2-3 ek. citromlé
  • 1 kk. méz

1. A spárgát meghámozzuk (a zöldet nem szükséges), megmossuk, a fás szárvégeket leválasztjuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Enyhén sós, citromlével és cukorral ízesített vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd 3-4 cm-es darabokra aprózzuk.

2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A tojásokat meghámozzuk, sárgájukat megreszeljük, a fehérjéket felaprózzuk. A hagymát megtisztítjuk, egy kevés zöldjével együtt karikákra vágjuk; a paradicsomot gerezdekre szeljük.

3. A salátát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, nem túl mély tálba terítjük, és megszórjuk a tojásfehérjével. Változatosan a tetejére halmozzuk a spárgát, burgonyát, hagymát és paradicsomot, néhány szál snidlinggel és/vagy ehető (!) virágjával díszítjük.

4. Az öntethez leöblítjük a zöldfűszereket, leveleiket finomra vágjuk. Elkeverjük a joghurtot az olajjal, a citromlével és a mézzel, ízlés szerint sóval és borssal, majd beledolgozzuk a reszelt tojás felét és a zöldfűszereket. Tálkába szedjük, tetejét megszórjuk a maradék tojásmimózával, petrezselyemmel díszítjük, és csak az asztalnál öntözzük meg vele a salátát.

Változatok:

Készíthetjük majonézes öntettel is: joghurt és olívalaj helyett 150 g majonézt, 125-130 g tejfölt és 1/2 dl száraz fehér vermutot használunk (ha túl sűrű, egy kevés borral/tejjel hígítjuk, ha túl híg, még egy kevés majonézt adunk hozzá), a többi ugyanaz.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

284 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Camembert
sajtfalatkák

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Waldorf-saláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Mimóza
tojássaláta

Orosz
csirkehússaláta

Halkrémes
uborkakosárka

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: