2017. augusztus 18.
Ilona napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges
húsgombócok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 zsenge karalábé
  • 300 g sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 g darált pulykamell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet provence-i fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 3 ek. olaj
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 zöldségleveskocka

1. Beáztatjuk a zsemlét langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró, a karalábékat 1x1 cm-es kockákra, a sárgarépákat karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk. A darált húshoz adjuk a jól kinyomkodott zsemlét, az áttört fokhagymát, a petrezselyem felét, a hagymát, a fűszerkeveréket és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és nagyobb diónyi golyókat formálunk belőle.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a húsgombócokat, kissé ellapítjuk, és előbb élénk, majd mérsékelt tűzön, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Kiemeljük őket a zsiradékból, félretesszük.

3. A serpenyőbe dobjuk a karalábét, a sárgarépát és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 4-5 percig pirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, beletördeljük a leveskockát, és félig lefedve puhára, de ropogósra pároljuk (6-8 perc). Ezután beletesszük a fasírtocskákat, fedő nélkül összeforraljuk (2-3 perc), majd mélyebb tálba szedjük, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel. További köretként sós vízben főtt petrezselymes burgonya, currys párolt rizs ilik hozzá.

Tippek:

– Kisebb méretű fagylaltadagolóval gyorsan és egyszerűen azonos méretű golyócskákat szaggathatunk ki a húsmasszából. Vizes tenyérrel éppen csak meggömbölyítjük, a többi ugyanaz.
– Nem kevés munkát és kalóriát takaríthatunk meg, ha a húsgolyókat nem olajban, hanem sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva, 180 °C-os sütőben sütjük pirosra.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Sajtkrémes
mártogató

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Zöldséges
rizibizi

Almás-besameles
káposztatorta

Gazdag rizssaláta
tojással

Rántott karalábé
zöldmártással

Krumplisaláta
túrókrémmel

Spenótos pulykarolád

Spárgás
tojáslepény

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: