2018. április 21.
Konrád napja van

SAJT- ÉS TOJÁSÉTELEK > Tojásételek

Friss erdei gombából a legfinomabb, ennek híján azonban  készíthetjük
400 g barna sampinyon gombával is, amelyet 20-30 g finomra tört, szárított,
vegyes erdei gombával illatosíthatunk, de mélyhűtött változata is finom.


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges-gombás
tojáslepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g cukkini
  • 1 közepes, piros húsú paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 200 g barna sampinyon gomba
  • 200 g erdei (pl. róka-, tinóru) gomba
  • 50 g szeletelt bacon vagy húsos szalonna
  • 2 ek. olaj
  • 12 tojás
  • 100 g tejföl
  • só, bors
  • 50 g reszelt edami vagy gouda sajt
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 4 bazsalikombóbita

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombákat lehetőleg ne mossuk meg (könnyen megszívják magukat vízzel!), inkább csak ecsettel vagy durva szövésű konyharuhával dörzsöljük le róluk az avar- és/vagy földmaradványokat. A cukkinit felkarikázzuk, a paprikát karcsú csíkokra, a hagymát finomra, a sampinyon gombát vékony szeletekre vágjuk; az erdei gombát kisebb, hosszanti darabokra tépkedjük.

2. A bacont 4-5 cm-es csíkokra szeljük és megpirítjuk. Kiszedjük a pörcöt a zsiradékból, megfonnyasztjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a paprikát, 4-5 percig sütjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a kétféle gombát, 4-5 percig pirítjuk, levét elfőzzük, végül hozzáadjuk a cukkini-paprika keveréket.

3. A tojásokat kissé felverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal. Hozzákeverjük a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselymet, majd a zöldség tetejére öntjük, megszórjuk a szalonnapörccel, és egyetlen egyszer megkeverjük. Lassú tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, de a teteje kocsonyás lágyságú marad. Lapos tálra csúsztatjuk, bazsalikommal díszítjük, és negyedekre szeletelve kínáljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Megjegyzések:

Ha finomra tört, szárított erdei gombával ízesítjük, azt a friss gombával egyidejűleg adjuk az ételhez.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

388 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ringlis
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Bécsi
krumplisaláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Szerencsegomba
tojásból

Sonkakrémes
töltött tojás

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Majonézes
tojássaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Sonkás táska
és stangli

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Padlizsán
tükörtojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: