2017. október 21.
Orsolya napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Gyümölcssaláták, kompótok


Fotó: Hemző Károly

Pezsgős
őszibarackbólé

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 citrom
  • 150 g porcukor
  • 2 kg érett őszibarack
  • 1 üveg jéghideg, félédes pezsgő
  • 7 dl jéghideg, szénsavas ásványvíz
  • 2-3 citromfűbóbita

1. A citromokat megmossuk, levüket kinyomjuk, csinos tálba/nagyobb kehelybe szűrjük, elkeverjük benne a porcukrot.

2. Az őszibarackokat megmossuk, kisebb részletekben 1 percre forró vízbe dobjuk, majd azonnal jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük, lecsepegtetjük, és könnyűszerrel lehúzzuk a héjukat. Kettévágjuk őket, kiemeljük a magjukat, nagyobb kockákra vagy vékony gerezdekre aprózzuk, és azonnal a cukoros citromlébe forgatjuk, hogy meg ne barnuljanak. Folpackkal gondosan betakarjuk a tálat, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

3. Tálaláskor, akár az „érdekeltek” szeme láttára, (óvatosan, mert nagyon pezseg, könnyen „kifut”) az őszibarackra öntjük a pezsgőt és az ásványvizet, végül a citromfűvel díszítjük. Bólés kelyhekbe vagy csinos, mélyebb kompótostálkákba szedve kínáljuk.

Változatok:

Alkoholmentesen is készíthetjük:
Az előérlelt őszibarachoz 1-2 meghámozott, kisebb kockákra vágott zöldalmát is adunk, pezsgő helyett pedig szűrt almalével és ásványvízzel öntjük fel.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

15 perc
+ 3-4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

176 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Körtés-diós
zellersaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Almás-szőlős
sajtsaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Ráksaláta
narancskehelyben

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Orosz
csirkehússaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tonhalas
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: