2017. október 23.
Gyöngyi napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

Dél-itáliai specialitás a ricottakrémmel töltött és feltekert, falatnyi padlizsán, amelyet előételként vagy borkorcsolyaként, illetve két étkezés között fogyasztanak.


Fotó: Hemző Károly

Sonkás-ricottás
padlizsántekercs

Hozzávalók 4 személyre:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hámozatlan padlizsánokat 1/2 cm vastag, hosszanti szeletekre vágjuk, erősen besózzuk, lejtősre igazított vágólapra/tálcára terítjük, fél órát pihentetjük. Ezután leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, és  3 ek. felforrósított olívaolajban, több részletben, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírkendőre terítve hagyjuk kihűlni.

2. A mártáshoz a paradicsomokat 1 percre forrásban lévő, majd hideg vízbe merítjük, aztán meghámozunk, levüket-magjaikat elávolítjuk, húsukat apróra felkockázzuk, tálkába csúsztatjuk. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, 4 ek. olívaolajat, végül 15 finomra vágott bazsalikomlevélkét.

3. A töltelékhez a paprikát és a sonkát felaprózzuk. A sonkát a ricottával, 1 ek. olívaolajjal, a maradék 15 bazsalikomlevéllel, ízlés szerint sóval és borssal aprítógépben habos krémmé turmixoljuk. Habzsákba szedjük, apró hurkákat nyomunk belőle a padlizsánszeletek közepére, megszórjuk a paprikával, szorosan feltekerjük, és nagyobb tálra rendezzük.

4. 2 paradicsomot gerezdekre szelünk, a padlizsántekercsek közé „ékeljük”, bazsalikommal díszítjük, és a paradicsommártás kíséretében tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Tippek:

Ricotta helyett készíthetjük fele-fele arányban áttört túróval és sajtkrémmel vagy mascarponéval is.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

330 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Sonkás grissini
dinnyével

Krémsajtos-
olívás papucs

Sonkás-málnás
cukkinisaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Camembert
sajtfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: