2018. augusztus 17.
Jácint napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Cukkinis-kukoricás
csusza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes fej főzőhagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 1/2 csípős hegyes paprika
  • 1 kisebb paradicsompaprika
  • 2 cső főtt vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica (400 g)
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 szál bazsalikom
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 400 g csusza- vagy nagy kockatészta

1. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymákat finomra vágjuk. A cukkinikat megmossuk, két végüket leválasztjuk, hámozatlanul nem túl vékonyan felkarikázzuk. A kétféle paprikát megmossuk, megtisztítjuk, a csípős paprika ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy részben eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A paradicsompaprikát vékony csíkokra szeljük.

2. A kukoricacsöveket kettétörjük, vágott felükre állítva, körben levágjuk róluk a szemeket – ha konzervből készítjük, a kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük (a konzervlé nem igazán ízletes!), alaposan lerázzuk róla a vizet. A petrezselymet és a bazsalikomot (1-2 bóbita kivételével) finomra aprítjuk.

3. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a kétféle paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön, félig lefedve 10 percig sütjük. Beleforgatjuk a kukoricát és a zöldfűszereket, további 5 percig forrósítjuk, melegen tartjuk.

4. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, a zöldségraguhoz adjuk, és lazán összekeverjük. Mélyebb tálba csúsztatjuk, paradicsommmal és a félretett bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk. Reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kínálhatunk hozzá, de elmorzsolt rokfortottal is megszórhatjuk a tetejét.

Tippek:

– A kukoricát sótlan vízben főzzük meg, különben megkeményedik. Ha pedig nem elég zsenge a nyers kukorica, tanácsos 2-3 dl tejet önteni a főzőléhez.
– Ha gyerek is kap belőle, kihagyjuk az ételből a csípős paprikát, de külön tányérkán mindenképpen kínáljunk hozzá, mert a kukorica édeskés ízével különösen remek harmóniát alkot.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

528 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos-
tojásos rétes

Túrós zöldségtorta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Spenótos-
lazacos gnocchi

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Olasz
tésztasaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Fasírtmuffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Diós-mozzarellás
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: