2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Gyümölcssaláták, kompótok


Fotó: Hemző Károly

Dinnye-szőlő-ribizli saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g nagy szemű csemegeszőlő
  • 150 g ribizli
  • 1/2 dl brandy
  • 2 kisebb sárgadinnye (300 g/db)
  • 600 g érett görögdinnye
  • 1 (bio)citrom
  • 2 dl muskotályos fehérbor
  • 80 g porcukor
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. A szőlőt és a ribizlit megmossuk, a szőlőszemeket kettévágjuk, magjaikat késheggyel kiemeljük. A ribizlit (villával) leszemezzük, a szőlőhöz adjuk, megöntözzük a brandyvel, lefedjük, betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A sárgadinnyéket megmossuk, félbevágjuk, magjaikat kivájjuk. A görögdinnye héját megtörölgetjük. Karalábévájóval a lehető legtöbb golyócskát formáljuk a dinnyék húsából, és mélyebb tálba csúsztatjuk. Amennyire lehet, késheggyel kiemeljük-eltávolítjuk a görögdinnye-golyókból a magokat. A dinnyehéjakban maradt gyümölcshúst evőkanállal kivájuk, botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk. A félbevágott sárgadinnyehéjak szegélyét kicakkozzuk, gondosan nejlontasakba/dobozba csomagoljuk (a dinnye erős szagát-illatát a többi élelmiszer könnyen átveszi!), és a hűtőbe tesszük.

3. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröltjük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A dinnyepürét elkeverjük a borral, a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd a dinnyegolyókra öntjük. Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.

4. Tálaláskor a dinnyéhez adjuk a szőlő-ribizlikeveréket levével együtt, a 4 dinnyehéjba töltjük, végül kistányérokra ültetejük őket, és citromfű-/mentabóbitákkal díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

270 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Padlizsán
pizzasütő módra

Rukolás-rokfortos
saláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Grillmártások

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Illatos hússal
töltött cukkini

Spenótkrémmel
töltött tojás

Marinált zöldségek

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Sült cukkinisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: