2018. november 21.
Olivér napja van

SAJT- ÉS TOJÁSÉTELEK > Tojásételek


Fotó: Hemző Károly

Mediterrán rántotta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g padlizsán
  • 250 g zsenge cukkini
  • 1 nagyobb, piros húsú paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 300 g burgonya
  • só, bors
  • 10-12 bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál friss majoránna
  • 4 szál kakukkfű
  • 1-2 zsályalevél
  • 3 ek. (classico) olívaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 12 tojás
  • 100 g tejföl

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt (ha nem túl vastag a héja, hámozatlanul) apróra felkockázzuk, 15-20 percre besózzuk, majd leöblítjük és jól kinyomkodjuk belőle a vizet. A cukkinit és a paprikát vastag, a hagymát és a burgonyát vékony karikákra szeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, leveleiket lecsipkedjük, a bazsalikomot, a petrezselymet a majoránnát és a zsályát finomra vágjuk, összeforgatjuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

2. Nagyobb serpenyőben, a felforrósított olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát, kissé megsózzuk, és fedő alatt 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, a cukkinit, a paprikát és az áttört fokhagymát, aztán élénk tűzre kapcsolunk, és fedő nélkül, folyamatosan keverve ropogósra pirítjuk (6-8 perc).

3. A megmosott tojásokat kissé felverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldfűszereket, valamint a lecsipkedett kakukkfűleveleket. A zöldségalapra öntjük, majd mérsékelt tűzön, egyszer-kétszer lazán megkeverve rezgősre-lágyra sütjük (a keményre sült rántotta nem igazán ízletes!). Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a félretett zöldfűszerkeverékkel, bazsalikombóbitával díszítjük, és a serpenyőben tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

Tippek:

Bár a sült tojásos ételek frissen a legfinomabbak, ez a zöldséges rántotta hidegen is remek: két kenyérszelet vagy félbevágott zsemle/bagett közé terítve ízletes másnapi tízórai válhat belőle.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

382 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsános szendvics
tükörtojással

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Padlizsánsaláta
paprikaöntettel

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Avokádókrém
paprikaladikban

Majonézes
tojássaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Padlizsánkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: