2019. február 22.
Gerzson napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Elendel

Pulykafodor joghurtos-
mentás uborkasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g pulykamellfilé szeletben
  • 1 chilipaprika
  • 1 zöldcitrom (lime)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj a páchoz/sütéshez
  • 400 g kígyóuborka
  • 20-25 mentalevél + a díszítéshez
  • 200 g natúr görög joghurt
  • 1 ek. méz
  • 1/2 citrom leve
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 8-12 koktélparadicsom

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és fodorszerűen „tömörítjük”.

2. A páchoz a chilipaprika ereit-magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, végül az olajat. Bekenjük vele a húst, lefedjük, 30 percen át érleljük.

3. A salátához megmossuk az uborkát és a mentaleveleket; az uborkát „csíkosan” meghámozzuk és apróra felkockázzuk, a mentát finomra vágjuk, majd az uborkához adjuk. Elkeverjük a joghurtot a mézzel, a citrom átszűrt levével, ízlés szerint sóval, borssal és az olívaolajjal, majd összeforgatjuk az uborkával, és tálalásig hidegen tartjuk.

4. A pulykafodrokat a páccal együtt (két részletben) felforrósított, nagyobb serpenyőbe fektetjük, oldalanként 2-2 percig sütjük, majd lapos tálra rendezzük. Koktélparadicsommal, mentabóbitákkal díszítjük, és az uborkasaláta kíséretében azonnal tálaljuk. Friss kenyeret, tepsis vagy héjában sült krumplit kínálhatunk hozzá.

Tippek:

Még ízletesebb, ha a húsfodrokat alutepsikre helyezzük (egyébként könnyen megégnek, kiszáradnak!), és a páccal kenegetve, faszénparázs fölött sütjük meg.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

330 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Hideg
görögdinnyeleves

Mediterrán saláta

Tarka saláta
kertifűöntettel

Grillmártások

Görög saláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Erdeigomba-
torta

Mediterrán
húsos salátatál

Illatos hússal
töltött cukkini

Tonhalas-rukolás
pulykarolád – hideg

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: