2017. december 11.
Árpád napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Elendel

Pulykafodor joghurtos-
mentás uborkasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g pulykamellfilé szeletben
  • 1 chilipaprika
  • 1 zöldcitrom (lime)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj a páchoz/sütéshez
  • 400 g kígyóuborka
  • 20-25 mentalevél + a díszítéshez
  • 200 g natúr görög joghurt
  • 1 ek. méz
  • 1/2 citrom leve
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 8-12 koktélparadicsom

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és fodorszerűen „tömörítjük”.

2. A páchoz a chilipaprika ereit-magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, végül az olajat. Bekenjük vele a húst, lefedjük, 30 percen át érleljük.

3. A salátához megmossuk az uborkát és a mentaleveleket; az uborkát „csíkosan” meghámozzuk és apróra felkockázzuk, a mentát finomra vágjuk, majd az uborkához adjuk. Elkeverjük a joghurtot a mézzel, a citrom átszűrt levével, ízlés szerint sóval, borssal és az olívaolajjal, majd összeforgatjuk az uborkával, és tálalásig hidegen tartjuk.

4. A pulykafodrokat a páccal együtt (két részletben) felforrósított, nagyobb serpenyőbe fektetjük, oldalanként 2-2 percig sütjük, majd lapos tálra rendezzük. Koktélparadicsommal, mentabóbitákkal díszítjük, és az uborkasaláta kíséretében azonnal tálaljuk. Friss kenyeret, tepsis vagy héjában sült krumplit kínálhatunk hozzá.

Tippek:

Még ízletesebb, ha a húsfodrokat alutepsikre helyezzük (egyébként könnyen megégnek, kiszáradnak!), és a páccal kenegetve, faszénparázs fölött sütjük meg.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

330 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Hideg pulykasült
mediterrán salátával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Grillmártások

Erdeigomba-
torta

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Görög saláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Hideg
görögdinnyeleves

Mediterrán saláta

Görög joghurtos
uborkasaláta

Fasírtmuffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: