2017. augusztus 17.
Jácint napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Kukoricával
töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé besózzuk, és üregükkel lefelé fordítva fél óráig pihentetjük őket, hogy levük elcsorogjon. A kukoricát kettétörjük, körben levágjuk a torzsákról a szemeket (ha konzerv, szűrőtálban bő vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük). Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is).

2. Az öntethez a borecetben elkeverjük a porcukrot, ízlés szerint sót, borsot és a cayenne-i borsot. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, apránként az olívaolajat, majd lazán beleforgatjuk a hagymát és a kukoricát.

3. Papírkendővel szárazra törölgetjük a paradicsomok belsejét, megtöltjük őket a kukoricasalátával, tálra rendezzük, és 1 órára behűtjük. Tálaláskor a tányér szélét a leöblített bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Változatok:

Olajos öntet helyett joghurttal vagy tartármártással is készíthetjük, amelyben elkeverünk 1 apróra felkockázott almát és 1 nagy csokor finomra vágott petrezselymet is – a csípős íz marad!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

180 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárgakrémhab

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Ringlis
töltött tojás

Majonézes
kínaikel-saláta

Körtés-diós
zellersaláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: