2018. december 18.
Auguszta napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Kukoricával
töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé besózzuk, és üregükkel lefelé fordítva fél óráig pihentetjük őket, hogy levük elcsorogjon. A kukoricát kettétörjük, körben levágjuk a torzsákról a szemeket (ha konzerv, szűrőtálban bő vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük). Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is).

2. Az öntethez a borecetben elkeverjük a porcukrot, ízlés szerint sót, borsot és a cayenne-i borsot. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, apránként az olívaolajat, majd lazán beleforgatjuk a hagymát és a kukoricát.

3. Papírkendővel szárazra törölgetjük a paradicsomok belsejét, megtöltjük őket a kukoricasalátával, tálra rendezzük, és 1 órára behűtjük. Tálaláskor a tányér szélét a leöblített bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Változatok:

Olajos öntet helyett joghurttal vagy tartármártással is készíthetjük, amelyben elkeverünk 1 apróra felkockázott almát és 1 nagy csokor finomra vágott petrezselymet is – a csípős íz marad!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

180 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kagylósalátával töltött
paradicsom

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Majonézes
kínaikel-saláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Ringlis
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Szerencsegomba
tojásból

Körtés-diós
zellersaláta

Sonkakrémes
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: