2018. szeptember 21.
Máté napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Málnás mandulakrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 200 g hámozott mandula
  • 5 dl tej
  • 150 g kristálycukor
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 2-3 csepp keserű mandulaaroma
  • 500 g málna
  • 4 kk. mandulalikőr
  • 2+1 dl tejszín
  • 4 ek. méz

1. A mandulát megdaráljuk. A tejet felforraljuk a cukorral, a mandulára öntjük, kihűtjük, lefedjük, és a hűtőszekrényben egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap vászonszalvétával bélelt szűrőtálba öntjük, a mandulapépet jól kinyomkodjuk, kidobjuk (nem kár érte, ízét teljesen elvesztette!).

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 6-8 dl hideg vízbe. A tej felét felforrósítjuk, hozzáadjuk a felpuhult, kinyomkodott zselatint, olvadásig kevergetjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a mandulaaromát, majd gyors mozdulatokkal a zselatinos tejet, és jégkockákkal lehűtött vízfürdőbe állítva enyhe sűrűsödésig keverjük-hűtjük.

3. A málnát átválogatjuk (néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez), felét 4 szépséges kehely aljára szedjük és meglocsoljuk 1-1 kk. likőrrel. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, lazán beleforgatjuk a mandulakrémbe, a kelyhekbe szedjük-simítjuk, és 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt a maradék málnát péppé turmixoljuk, áttörjük, elkeverjük a mézzel, és a krém tetejére öntjük. A maradék 1 dl tejszínt felverjük, csillagcsőrős habzsákba szedjük, dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félretett málnaszemekkel, menta-/citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+12+3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

745 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tésztában sült
vagdalt

Orosz
csirkehússaláta

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Tonhalas
krumplisaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Burgundiai
rokfortos körte

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Körtés-diós
zellersaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tatárbifsztek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: