2017. augusztus 17.
Jácint napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Málnás mandulakrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 200 g hámozott mandula
  • 5 dl tej
  • 150 g kristálycukor
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 2-3 csepp keserű mandulaaroma
  • 500 g málna
  • 4 kk. mandulalikőr
  • 2+1 dl tejszín
  • 4 ek. méz

1. A mandulát megdaráljuk. A tejet felforraljuk a cukorral, a mandulára öntjük, kihűtjük, lefedjük, és a hűtőszekrényben egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap vászonszalvétával bélelt szűrőtálba öntjük, a mandulapépet jól kinyomkodjuk, kidobjuk (nem kár érte, ízét teljesen elvesztette!).

2. Beáztatjuk a zselatinlapokat 6-8 dl hideg vízbe. A tej felét felforrósítjuk, hozzáadjuk a felpuhult, kinyomkodott zselatint, olvadásig kevergetjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a mandulaaromát, majd gyors mozdulatokkal a zselatinos tejet, és jégkockákkal lehűtött vízfürdőbe állítva enyhe sűrűsödésig keverjük-hűtjük.

3. A málnát átválogatjuk (néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez), felét 4 szépséges kehely aljára szedjük és meglocsoljuk 1-1 kk. likőrrel. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, lazán beleforgatjuk a mandulakrémbe, a kelyhekbe szedjük-simítjuk, és 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt a maradék málnát péppé turmixoljuk, áttörjük, elkeverjük a mézzel, és a krém tetejére öntjük. A maradék 1 dl tejszínt felverjük, csillagcsőrős habzsákba szedjük, dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félretett málnaszemekkel, menta-/citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+12+3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

745 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Ráksaláta
narancskehelyben

Körtés-diós
zellersaláta

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Almás-szőlős
sajtsaláta

Tatárbifsztek

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tésztában sült
vagdalt

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Spenótos papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: