2017. október 23.
Gyöngyi napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Gyümölcssaláták, kompótok


Fotó: Hemző Károly

Narancsos szőlősaláta
borsos dióöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g piros és fehér muskotályos szőlő vegyesen
  • 2 narancs
  • 40 g dió
  • 2 pohár (125g/pohár) krémes állagú, natúr joghurt
  • 2 tasak (20 g) vanillincukor
  • 2 ek. porcukor
  • 5 ek. narancslikőr (triple sec)
  • szemes feketebors
  • 6-8 szőlő- vagy fodros salátalevél
  • néhány citromfűbóbita

1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet. A nagyobb szemeket félbevágjuk, ha túl nagyok a magok, eltávolítjuk őket. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy szemernyi se maradjon rajtuk fehér bundájukból, majd a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, felaprózzuk és a szőlőhöz adjuk. A diót durvára vágjuk.

2. Elkeverjük a joghurtban a vanillincukrot és a porcukrot, hozzáöntjük a likőrt, beleszórjuk a diót, 1-2 tekerésnyi frissen őrölt borsot, és lazán összeforgatjuk a gyümölccsel. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

3. Tálaláskor leöblítjük a szőlő-/salátaleveleket, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Kibélelünk velük egy nem túl mély tálat, belecsúsztatjuk a gyümölcssalátát, és citromfűbóbitákkal díszítve desszertként kínáljuk. A látvány kedvért az asztalnál még egy tekerésnyi frissen őrölt borsot hintünk rá – ettől egészen különleges aromát kap.

Tippek:

Kényeztetésképpen tejszínhabot adhatunk mellé. 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+ 1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

319 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Ráksaláta
narancskehelyben

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Pikáns padlizsánkrém

Almás-szőlős
sajtsaláta

Szőlős-almás
szárzellersaláta

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Olívás
paradicsomsaláta

Grépfrút-dió-
póré saláta

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Körtés-szőlős
libamellsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: