2017. december 13.
Luca napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Mézes dinnyekrém
sárgadinnye-kehelyben

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 (bio)citrom
  • 2 kisebb sárgadinnye (600 g/db)
  • 1 nagy szelet (1 kg) görögdinnye
  • 4 ek. méz
  • 2,5 muskotályos fehérbor
  • 1/2 dl Campari
  • 1/2 kk. őrölt gyömbér
  • néhány citromfűlevél

1. A citromokat és a sárgadinnyéket gondosan megmossuk. Az egyik citromról burgonyahámozóval lehántunk 3-4 csíkot, majd mindkettő levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgadinnyéket kettévágjuk, magjaikat eltávolítjuk. A görödinnyéből, amennyire csak lehet, kiemeljük a magokat. Karalábévájóval mindkét dinnye húsából 16-16 folyót formálunk, meglocsoljuk 2-3 ek. citromlével, aztán gondosan lefedjük és hidegre tesszük.

2. A dinnyék héjában-belsejében maradt gyümölcshúst evőkanállal kivájjuk, botmixerrel péppé pörgetjük. A sárgadinnyehéjakat nejlontasakba csomagoljuk (erős illatukat könnyen átveszi a többi élelmiszer a hűtőszekrényben!), és ugyancsak hidegre tesszük. A maradék citromlét elkeverjük a mézzel, a borral, a Camparival, a gyömbérrel és a citromhéjjal, a dinnyepéphez adjuk, lefedjük, és 10-12 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt – vigyázva, hogy ki ne lyukadjanak – levágunk a dinnyehéjak aljából 1-1 szeletkét, hogy ne billegjenek a tányéron. Megtöltjük a krémmel (a citromhéjat kidobjuk), mindegyikbe 4-4 sárga- és görögdinnyegolyót tesszük, végül citromfűlevélkékkel vidámítjuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot kínálhatunk mellé.

Megjegyzések:

Evőeszközként erőleveses, azaz kis méretű evőkanál való hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+10-12 óra hűlési idő

Energiatartalom:

323 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fetás-diós
padlizsánkrém

Vegyes
nyári rakottas

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Mediterrán saláta

Görög saláta

Mediterrán
húsos salátatál

Grillmártások

Tarka saláta
kertifűöntettel

Mediterrán halfilé

Görög zöldbableves
feta sajttal

Padlizsán
tükörtojással

Padlizsánkrémmel
töltött paprika
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: