2017. október 19.
Nándor napja van

TÉSZTAÉTELEK > Gnocchik és galuskák


Fotó: Hemző Károly

Gombás-sonkás
gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 1/2 csípős-hegyes zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g főtt, füstölt sonka vagy sovány tarja szeletben
  • 2+2 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kk. étkezési keményítő
  • 2 dl tejszín
  • 400 g készen vásárolt gnocchi
  • 4 bazsalikombóbita

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombákat vékonyan felszeleteljük, a hagymákat 10-12 cm-es zöldjükkel együtt karikákra vágjuk. A paprika ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében eltávolítjuk, illetve meghagyjuk, felaprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük és finomra vágjuk. A sonkát/tarját vékony csíkokra szeljük.

2. Felforrósítunk 2 ek. olívaolajat. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, 1 percig pirítjuk, aztán rádobjuk a gombát, és élénk tűzön, folyamatosan keverve további 2-3 percig pirítjuk.

3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borban elkevert étkezési keményítőt, majd a tejszínt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Hozzákeverjük a petrezselymet, fedő alatt melegen tartjuk.

4. Felforralunk 4 liter vizet, 1 ek. sóval ízesítjük, beledobjuk a gombóckákat, és a csomagoláson javasolt ideig, általában addig főzzük, amíg feljönnek a víz színére. Leszűrjük, tálba csúsztatjuk, lazán összekeverjük a maradék 2 ek. olívaolajjal, és azonnal mélytányérokba szedjük. Tetejükre halmozzuk a gombaragut, és bazsalikommal díszítve mihamarabb tálaljuk. Külön tálkában reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot (pecorinót) kínálhatunk hozzá. Frissen az igazi!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

453 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Krémsajtos-
olívás papucs

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Túrós zöldségtorta

Spenótos-
lazacos gnocchi

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: