2017. október 17.
Hedvig napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g paradicsom
  • 4-5 szál újhagyma
  • só, bors
  • 8-10 rukola- vagy salátalevél
  • 400 g nagy szemű, konzerv fehérbab
  • 1 doboz konzerv tonhal olívaolajban (kb. 170 g)
  • 1/2 citrom leve
  • 10-12 olívabogyó
  • 1 kk. szardellapaszta
  • 1 ek. (csípős) mustár
  • 1-2 csipet porcukor
  • 2 szál bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem

1. A paradicsomokat megmossuk, kettőt felkarikázunk, a többit gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kevés zöldjével együtt felaprózzuk, és 10-15 percre kissé besózzuk. A rukola- vagy salátaleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk.

2. Szűrőtálban leöblítjük a babot, és jól lerázzuk róla a vizet. Kiemeljük a tonhalat az olajból, kisebb darabokra bontjuk, meglocsoljuk 2 ek. átszűrt citromlével. Az olívabogyókat lecsepegtetjük, majd a babbal, a tonhallal és a hagymával együtt lazán a paradicsomhoz keverjük, és tálba csúsztatjuk. A tál szegélyét kirakjuk a rukola-/salátalevelekkel és a paradicsomkarikákkal.

3. Az öntethez a hal olajos levében elkeverjük a maradék citromlét, a szardellapasztát, a mustárt, a porcukrot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.

4. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük. Néhány kisebbet díszítésképpen a saláta tetejére ültetünk, a többit apróra vágjuk, és az öntethez adjuk, de csak az asztalnál, közvetlenül fogyasztás előtt locsoljuk meg vele a salátát, mert a só hatására a paradicsom azonnal levet ereszt. Sokmagos, rozsos friss vagy pirított péksütemény, illetve kenyér illik hozzá.

Tippek:

– Újhagyma helyett használhatunk 2 kisebb fej felkarikázott lilahagymát is.
– Fehérbab helyett vörös kidney babbal is finom.
– Egyéb olajos halakkal, pl. füstölt sprotnival vagy főtt garnélarákkal is remek.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

194 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Szalámis édeskömény-
sárgarépa saláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Spárgakrémhab

Ringlis
töltött tojás

Burgundiai
rokfortos körte

Gazdag rizssaláta
tojással

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: