2017. április 27.
Zita napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Elendel

Gombás-tejszínes
csusza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 50 g szeletelt füstölt szalonna (bacon)
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csipet chilipor
  • 500 g csuszatészta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • néhány koktélparadicsom

1. A gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A szalonnát/bacont 1 cm-es csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, a pörcöket kiszedjük, félretesszük. Megfonnyasztjuk a zsiradékban a hagymát, aztán rádobjuk a gombát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk.

2. A főzőtejszínt mélyebb serpenyőbe/wokba vagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát és a chiliport, 2 percig forraljuk.

3. A tésztát enyhén sós, lobogva forró vízbe dobjuk, a csomagoláson javasolt ideig főzzük, majd leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és egyenesen a tejszínbe forgatjuk. Lazán hozzákeverjük a gombát, a néhány levél kivételével finomra vágott petrezselymet, előmelegített tálba csúsztatjuk, végül megszórjuk a szalonnapörccel. A félretett petrezselyemmel és a koktéparadicsommal díszítve tálaljuk. Nagy tál salátával egytálételként, kisebb mennyiségben köretként kínálhatjuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

756 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Korhely
lencseleves

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Krumplis tészta,
avagy gránátos kocka

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Hagymás rostélyos

Üvegtészta
mogyorós zöldségraguval

Cukkinis-gombás metélt

Spárga tojásos
zöld morzsával

Húsos
kelkáposztaleves

Vagdalt libamell
almapürével

Hideg
nektarinleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: