2017. június 25.
Vilmos napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Elendel

Gombás-tejszínes
csusza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 50 g szeletelt füstölt szalonna (bacon)
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csipet chilipor
  • 500 g csuszatészta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • néhány koktélparadicsom

1. A gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A szalonnát/bacont 1 cm-es csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, a pörcöket kiszedjük, félretesszük. Megfonnyasztjuk a zsiradékban a hagymát, aztán rádobjuk a gombát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk.

2. A főzőtejszínt mélyebb serpenyőbe/wokba vagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát és a chiliport, 2 percig forraljuk.

3. A tésztát enyhén sós, lobogva forró vízbe dobjuk, a csomagoláson javasolt ideig főzzük, majd leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és egyenesen a tejszínbe forgatjuk. Lazán hozzákeverjük a gombát, a néhány levél kivételével finomra vágott petrezselymet, előmelegített tálba csúsztatjuk, végül megszórjuk a szalonnapörccel. A félretett petrezselyemmel és a koktéparadicsommal díszítve tálaljuk. Nagy tál salátával egytálételként, kisebb mennyiségben köretként kínálhatjuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

756 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplis tészta,
avagy gránátos kocka

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc

Bécsi
krumplisaláta

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Cukkinis-gombás metélt

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Húsos
kelkáposztaleves

Hagymás rostélyos

Tésztával töltött
padlizsán

Zöldségleves májgaluskával

Korhely
lencseleves

Tejszínes-gombás
galuska
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: