2017. december 13.
Luca napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g brokkoli
  • 150 g sárgarépa
  • 1,2 liter tyúkhúsleves vagy erőleves (kockából is lehet)
  • 100 g csirkemellfilé
  • 1 dl tejszín
  • 1 kisebb tojásfehérje
  • só, fehér bors
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 4 citromkarika

1. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsákra bontjuk. A sárgarépát meghámozzuk, vékony szeletekre gyaluljuk, majd egymásra fektetjük őket, és 1/2 cm széles csíkokra szeljük. A levest felforraljuk, beledobjuk a zöldségeket (ha mélyhűtött a brokkoli, fagyos állapotban), és fedő alatt puhára főzzük (10-12 perc).

2. A csirkehúst leöblítjük, felkockázzuk, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, frissen őrölt fehér borsot, és finom péppé-habbá pörgetjük.

3. Felforralunk 1,5 liter enyhén sós vizet (vagy kockából készített tyúkhúslevest). Két egymásba forgatott kiskanállal hosszúkás, dundi galuskákat fomálunk a masszából, a szelíden forrdogáló vízbe/húslevesbe merítjük, és mérsékelt tűzön, 5-6 percig főzzük (félidőben megfordítjuk őket).

4. Szűrőkanállal átemeljük a galuskákat a levesbe, citromkarikákkal, petrezselyemlevélkékkel vidámítjuk, és mihamarabb tálaljuk. Frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kínálhatunk hozzá.

Tippek:

Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a leszűrt galusákat fedő alatt melegen tartjuk (vagy mikróban megmelegítjük) és csak fogyasztáskor adjuk a leveshez.

Változatok:

Csirkemell helyett készíthetjük 100 g szálkamentes, sovány édesvízi vagy tengeri halfiléből is, és a levest néhány csepp citromlével ízesítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

160 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádós
tonhalsaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Grépfrút-dió-
póré saláta

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Tonhalas
krumplisaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sajtkrémmel töltött
zellerszárak

Zöldségleves májgaluskával

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tonhalas brokkolisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: