2017. október 23.
Gyöngyi napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Almás-szőlős
aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 600 g pulykacombfilé
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 dl félszáraz fehérbor
  • só, bors
  • 200 g fehér és vörös szőlő vegyesen
  • 4 közepes alma (kb. 800 g)
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 3-4 szál petrezselyem

1. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A húst leöblítjük, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Megfonnyasztjuk a forró olajban a hagymát, rádobjuk a húst, és élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, további 2 percig pirítjuk, aztán hozzáöntjük a balzsamecetet és 1,5 dl bort. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk (25-30 perc).

3. Közben megmossuk a gyümölcsöket, a szőlőt leszemezzük, az almákat (a szépség kedvéért csak részben) meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, magházukat kiemeljük, 2x2 cm-es darabokra aprózzuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, beledobjuk előbb az almát, majd a szőlőt, élénk tűzön 2-3 percig forgatjuk, aztán felöntjük a maradék 1/2 dl borral, és fedő alatt 2 percig pároljuk.

4. Lazán a húshoz keverjük a gyümölcsöket, jól összeforrósítjuk, végül nem túl mély tálra halmozzuk, és finomra vágott petrezselyemmel, petrezselyembóbitákkal díszítve kínáljuk. Burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá. Gyors, finom, különleges!

Változatok:

Pulykacomb helyett csirkemellfiléből vagy sertéscombból, szűzpecsenyéből is készíthetjük, alma helyett birsalmát is használhatunk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

550 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-hagymás
céklasaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Szőlős-almás
szárzellersaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Illatos hússal
töltött cukkini

Halszeletek almás
uborkamártásban

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Almás-zöldséges
heringsaláta

Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: