2017. október 19.
Nándor napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Bajor
káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g fehér káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 150 g vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon
  • 2 szál friss vagy 1/2 kk. szárított kakukkfű
  • 4 ek. fehérborecet
  • 1 kk. porcukor
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • 2 ek. kukoricacsíra- vagy (extra vergine) olívaolaj

1. A káposzta külső, sérült és/vagy fonnyadt leveleit lehántjuk, a káposztafejet félbe-, majd negyedbe vágjuk, torzsáját eltávolítjuk. Éles késsel vagy uborka-, illetve káposztagyalun szép vékony szálakra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra, a szalonnaszeleteket félbevágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük.

2. 1 ek. sóval felforralunk 2 liter vizet. Beleszórjuk a káposztát, 3 percig főzzük, aztán jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük vagy leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük, csinos tálba csúsztatjuk.

3. Az öntethez elkeverjük a borecetben a porcukrot, a köménymagot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, majd apránként beledolgozzuk az olajat és a hagymát, végül a káposztához keverjük.

4. A szalonnaszeleket felforrósított serpenyőbe fektetjük, mérsékelt tűzön, gyakori forgatással ropogósra sütjük, és a káposztasaláta közepére halmozzuk. A kisült szalonnazsírt a tetejére locsoljuk, megszórjuk a kakukkfűlevélkékkel, és azonnal, langymelegen tálaljuk. Fűszeres-karakteres sertéssültek, főtt, füstölt csülök, disznótoros, vörös húsú szárnyasok, vagy egyszerűen héjában sült krumpli mellé kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

290 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szőlős-almás
szárzellersaláta

Mediterrán krumplisaláta

Görög saláta

Diós-hagymás
céklasaláta

A leveles salátákról

Dijoni hagymasaláta

Olívás
paradicsomsaláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Zöldbabcsokor
paprikával

Karalábé-retek-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: