2017. június 25.
Vilmos napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pisztáciás
pulykarolád

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

  • 1 nagy szelet pulykamellfilé (kb. 800 g)
  • só, bors
  • 1 kk. pulykafűszersó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2+4 gerezd fokhagyma
  • 250 g nyers füstölt tarja
  • 1 kisebb kicsontozott csirkecomb (120-150 g)
  • 1 tojásfehérje
  • 1 dl tejszín
  • 40 g hámozott, sós pisztácia
  • 6 szelet bacon
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 felezett körte (befőtt)
  • 8 ek. ribizli- vagy áfonyadzsem
  • 1 ág rozmaring

 

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letakarva kissé kiverjük. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és a fűszerkeverékkel. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A töltelékhez a tarját apróra felkockázzuk. A csirkecombot kisebb darabokra vágjuk, aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, a tojásfehérjét, a tejszínt, ízlés szerint sót és őrölt borsot, habos péppé turmixoljuk, végül beleforgatjuk a tarját és a pisztáciát.

3. Rudat formálva a húslap közepére halmozzuk a masszát, feltekerjük, megtűzzük, és sonkaszerűen megkötözzük. Sütőedénybe fektetjük, betakarjuk a baconszeletekkel, mellédobjuk az elnegyedelt hagymákat és 4 gerezd fokhagymát. Meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bort, lefedjük, és sütőben 1 órán át pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük (20 perc). Kivesszük a sütőből, 15 percig alufólia alatt pihentetjük.

4. Közben kiemeljük levükből a körtéket, üregükkel lefelé fordítva alaposan lecsepegtetjük, majd levágunk az aljukból egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek a tálon.

5. Eltávolítjuk a húsról a bacont és a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük és tálra rendezzük. Melléjük csinosítjuk a körtéket, üregükbe halmozzuk a dzsemet, és rozmaringal díszítve tálaljuk. Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Fontos:

 

A melegen tálalt töltött húsokat ajánlatos 10-15 percig pihentetni, hogy ne essenek szét a szeletek, illetve a töltelék.

Tippek:

 

– Hagyjuk teljesen kihűlni a húst, és egészen vékonyra szeletelve, további gyümölcsféleségekkel gazdagítva, hidegbüfé részeként, elegáns menüben előételként kínálhatjuk.

– Készíthetjük kicsontozott és lapra kiterített egész csirkéből is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ a hűlési idő

Energiatartalom:

158 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrém
paprikaladikban

Fasírtmuffin

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótos-
tojásos rétes

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Bazsalikomos-
paprikás pulykatekercs

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mimóza
tojássaláta

Spenótos pulykarolád

Túrós zöldségtorta

Illatos hússal
töltött cukkini
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: