2017. október 18.
Lukács napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pisztáciás
pulykarolád

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

  • 1 nagy szelet pulykamellfilé (kb. 800 g)
  • só, bors
  • 1 kk. pulykafűszersó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2+4 gerezd fokhagyma
  • 250 g nyers füstölt tarja
  • 1 kisebb kicsontozott csirkecomb (120-150 g)
  • 1 tojásfehérje
  • 1 dl tejszín
  • 40 g hámozott, sós pisztácia
  • 6 szelet bacon
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 felezett körte (befőtt)
  • 8 ek. ribizli- vagy áfonyadzsem
  • 1 ág rozmaring

 

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letakarva kissé kiverjük. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és a fűszerkeverékkel. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A töltelékhez a tarját apróra felkockázzuk. A csirkecombot kisebb darabokra vágjuk, aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, a tojásfehérjét, a tejszínt, ízlés szerint sót és őrölt borsot, habos péppé turmixoljuk, végül beleforgatjuk a tarját és a pisztáciát.

3. Rudat formálva a húslap közepére halmozzuk a masszát, feltekerjük, megtűzzük, és sonkaszerűen megkötözzük. Sütőedénybe fektetjük, betakarjuk a baconszeletekkel, mellédobjuk az elnegyedelt hagymákat és 4 gerezd fokhagymát. Meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bort, lefedjük, és sütőben 1 órán át pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük (20 perc). Kivesszük a sütőből, 15 percig alufólia alatt pihentetjük.

4. Közben kiemeljük levükből a körtéket, üregükkel lefelé fordítva alaposan lecsepegtetjük, majd levágunk az aljukból egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek a tálon.

5. Eltávolítjuk a húsról a bacont és a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük és tálra rendezzük. Melléjük csinosítjuk a körtéket, üregükbe halmozzuk a dzsemet, és rozmaringal díszítve tálaljuk. Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Fontos:

 

A melegen tálalt töltött húsokat ajánlatos 10-15 percig pihentetni, hogy ne essenek szét a szeletek, illetve a töltelék.

Tippek:

 

– Hagyjuk teljesen kihűlni a húst, és egészen vékonyra szeletelve, további gyümölcsféleségekkel gazdagítva, hidegbüfé részeként, elegáns menüben előételként kínálhatjuk.

– Készíthetjük kicsontozott és lapra kiterített egész csirkéből is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ a hűlési idő

Energiatartalom:

158 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Illatos hússal
töltött cukkini

Spenótkrémmel
töltött tojás

Gazdag rizssaláta
tojással

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Spenótos-
tojásos rétes

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Krémsajtos-
olívás papucs

Mimóza
tojássaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Avokádókrém
paprikaladikban

Túrós zöldségtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: