2018. november 18.
Jenő napja van

DESSZERTEK > Meleg desszertek > Édes palacsinták


Fotó: Hemző Károly

Gesztenyés-
narancsos palacsinta

Hozzávalók 8 palacsintához:

  • A palacsintához és a töltelékhez:
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2,5+3 dl tej
  • 2 tojás
  • 150 g finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 ek. porcukor
  • 1/2 dl rum
  • Az öntethez és a díszítéshez:
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 dl tej
  • 1 kk. kakaó
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 2 nagy narancs
  • 8 kisebb citromfűlevél

1. Gesztenyepürét hagyjuk felengedni. A palacsintához 2,5 dl tejben elkeverjük a tojásokat és 1 csipet sót, apránként a liszthez adjuk, csomómentesre eldolgozzuk. Belekeverjük az olajat, lefedjük, és 30 percet pihentetjük.

2. A töltelékhez a pudingport, a porcukrot és a maradék 3 dl tejet sűrű krémmé főzzük, hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. A gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal, 2 evőkanálnyit krumplinyomóba szedünk és félreteszünk a díszítéshez, a többit simára keverjük a pudingban.

3. Az öntethez a csokoládét felaprózzuk, összeforraljuk a tejjel. Simára keverjük a kakaót a cukorral és 1 dl hideg vízzel, a csokoládéhoz adjuk, mérsékelt tűzön felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, habverővel beledolgozzuk a vajat/margarint, melegen tartjuk. A narancsokat megmossuk, meghámozzuk és kifilézzük.

4. A masszából 8 palacsintát sütünk. Arányosan elosztva megkenjük őket a gesztenyekrémmel, zsebkendőszerűen összehajtjuk, és kettesével lapos tűzálló tálkára/tányérra fektetjük. Tálaláskor (sütőben/mikróban) átforrósítjuk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel, köréjük szórjuk a narancsgerezdeket, tetejüket pedig a félretett gesztenyéből nyomott szálakkal és citromfűvel díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ a gesztenye felengedési ideje

Energiatartalom:

244 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kelbimbós
gesztenyeleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Erdeigomba-
torta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Camembert-es
rántott palacsinta
áfonyamártással

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Narancskrémleves

Ringlis
töltött tojás

Burgundiai
rokfortos körte

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Zöldséges
sörpalacsinta

Spenótos papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: