2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Színes
tortellinigratin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott, egész konzervparadicsom (400 g)
  • 1 mozzarellagombóc (125 g)
  • 3 ek.+1kk. (classico) olívaolaj
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 3 ek. ketchup
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csapott ek. rétes- vagy rizsliszt
  • 500 g színes tortellini
  • 1 bazsalikombóbita

1. Felteszünk forrni 5 liter vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk. A paradicsomot kiemeljük a levéből, nagyobb darabokra-csíkokra bontjuk. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük.

2. A mártáshoz 3 ek. forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsom levét, a paradicsompürét, a ketchupot, a fűszerkeveréket, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és félrebillentett fedő alatt 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a tejszínben a rétes-/rizslisztet, a mártáshoz öntjük, szelíd tűzön 1 percig forraljuk, végül beleforgatjuk a darabos paradicsomot.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A forrásban lévő vizet 1 ek. sóval ízesítjük, beleszórjuk a tortellinit, a csomagoláson javasolt ideig főzzük, aztán leszűrjük, és 1 kk. olajjal kikent, mélyebb tűzálló tálba csúsztatjuk. Bevonjuk a mártással, tetejére rendezzük a mozzarellát, és 20 percig sütjük. Bazsalikommal díszítve mihamarabb tálaljuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhasajtot (pecorinót) kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– A tortellini tölteléke tetszés szerint lehet sajtos, sonkás, húsos vagy ricottás-spenótos; készíthetjük egyéb fazonú töltött tésztákkal is (pl. ravioli, derelye).
– Érdemes megtartani a csomagoláson javasolt főzési időt, ugyanis a túlfőtt tészta könnyen szétnyílik, és kiázik belőle a töltelék!
– Ha maradna a tésztából, másnap olajjal kikent teflon-/kerámia bevonatú serpenyőben átforrósítjuk, ráöntünk 2-4 sóval, borssal elhabart tojást, és szelíd tűzön lepényszerűen megsütjük.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

561 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Paradicsomos
rakott cukkini

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Fasírtmuffin

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Babos zöldségragu
polentával

Krémsajtos-
olívás papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: