2018. május 23.
Dezső napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Libacomb
pékné módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kb. 250 g-os libacomb
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2-3 szál petrezselyem
  • néhány salátalevél

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A libacombokat gondosan megtisztítjuk: a tokokat, tokmaradványokat kihuzigáljuk, a szőrszálakat leperzseljük, aztán alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Bedörzsöljük sóval, bőrös oldalukkal fölfelé sütőedénybe fektetjük, alájuk öntünk 1/2 dl vizet. Melléjük-köréjük dobjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket, letakarjuk, és a sütőben csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra).

2. Miközben a hús puhul, a hagymát és a burgonyát meghámozzuk, gerezdekre-hasábokra vágjuk. A libacombokat nagyobb tepsibe emeljük (ha vastag rajtuk a zsírréteg, sűrűn bekockázzuk), köréjük szórjuk a hagymát és a burgonyát, kissé megsózzuk, meglocsoljuk 1 kis merőkanál pecsenyezsírral-lével, és fedetlenül, húslapáttal többször megforgatva-megkeverve további 30-40 percig, pirosra sütjük.

3. A libacombokat tálra emeljük, körberakjuk a sült burgonyával és hagymával, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és a salátalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi! Ecetes savanyúságot, párolt vöröskáposztát kínálhatunk mellé.

Tippek:

– A libacombokat előző nap is előpárolhatjuk, így tálalás előtt csak sütni-pirítani kell!
– A combokból kiolvadt-sült libazsírt jól kifagyasztjuk és kenyérre, pirítósra kenve, sós-citromos lében előérlelt lilhagymakarikákkal, savanyúsággal, „pihentető" vacsoraképpen fogyaszthatjuk, de főzéshez is (mértékkel!) remek alapanyag.

Italajánlat:

Félszáraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

565 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Tatárbifsztek

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tésztában sült
vagdalt

Kacsaleves
tojácsillaggal

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Erdeigomba-
torta

Orosz
csirkehússaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Körtés-diós
zellersaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: