2017. november 23.
Kelemen napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Libacomb
pékné módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kb. 250 g-os libacomb
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2-3 szál petrezselyem
  • néhány salátalevél

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A libacombokat gondosan megtisztítjuk: a tokokat, tokmaradványokat kihuzigáljuk, a szőrszálakat leperzseljük, aztán alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Bedörzsöljük sóval, bőrös oldalukkal fölfelé sütőedénybe fektetjük, alájuk öntünk 1/2 dl vizet. Melléjük-köréjük dobjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket, letakarjuk, és a sütőben csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra).

2. Miközben a hús puhul, a hagymát és a burgonyát meghámozzuk, gerezdekre-hasábokra vágjuk. A libacombokat nagyobb tepsibe emeljük (ha vastag rajtuk a zsírréteg, sűrűn bekockázzuk), köréjük szórjuk a hagymát és a burgonyát, kissé megsózzuk, meglocsoljuk 1 kis merőkanál pecsenyezsírral-lével, és fedetlenül, húslapáttal többször megforgatva-megkeverve további 30-40 percig, pirosra sütjük.

3. A libacombokat tálra emeljük, körberakjuk a sült burgonyával és hagymával, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és a salátalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi! Ecetes savanyúságot, párolt vöröskáposztát kínálhatunk mellé.

Tippek:

– A libacombokat előző nap is előpárolhatjuk, így tálalás előtt csak sütni-pirítani kell!
– A combokból kiolvadt-sült libazsírt jól kifagyasztjuk és kenyérre, pirítósra kenve, sós-citromos lében előérlelt lilhagymakarikákkal, savanyúsággal, „pihentető" vacsoraképpen fogyaszthatjuk, de főzéshez is (mértékkel!) remek alapanyag.

Italajánlat:

Félszáraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

565 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Májas-fokhagymás
töltött libamell
zsemlefelfújttal

Spenótos papucs

Körtés-diós
zellersaláta

Spárgás-paradicsomos
kacsamellsaláta

Orosz
csirkehússaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Erdeigomba-
torta

Burgundiai
rokfortos körte

Ráksaláta
narancskehelyben

Ringlis
töltött tojás

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: