2017. november 23.
Kelemen napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Libamell bormártásban,
kelbimbókörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bőrös libamellfilé (kb. 800 g)
  • só, bors
  • 3+2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 600 g kelbimbó
  • 1/2 kk. köménymag
  • 1 ek. csipkebogyó- vagy áfonyalekvár
  • 2,5 dl testes, száraz vörösbor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 30 g vaj/margarin
  • 1/2 piros húsú paprika

1. A libamelleket leöblítjük, bőrüket átlósan bevagdossuk. Bedörzsöljük sóval, őrölt borssal és 3 gerezd áttört fokhagymával. Sütőedénybe fektetjük, melléjük dobjuk a gerezdekre szelt hagymát, és alájuk öntünk 1 dl vizet. Lefedjük, 180 °C-os sütőben puhára pároljuk, majd fedetlenül ropogósra sütjük (kb. 1 és 1/4 óra).

2. A kelbimbókat megtisztítjuk, (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban) enyhén sós, teatojásba zárt köménymaggal és 2 gerezd fokhagymával ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk, és puhára főzzük (15-20 perc).

3. A libamelleket vágódeszkára emeljük, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A pecsenyealjat zsírtalanítjuk, lábaskába szűrjük, hozzáadjuk a lekvárt és 2 dl bort, a felére beforraljuk. Hozzákeverjük a maradék 1/2 dl borban eldolgozott keményítőt, utánasózzuk, borsozzuk, 1 perc alatt besűrítjük.

4. Rózsaszínűre pirítjuk a forró vajban/margarinban a maradék 2 gerezd fokhagymát, beleforgatjuk a leszűrt kelbimbót. A melleket kissé rézsútosan felszeleteljük, legyezőszerűen tálra rendezzük, és körbeöntözzük a forró mártással. Mellészedjük a kelbimbót, végül a csíkokra vágott paprikával vidámítjuk. Burgonyapüré, -krokett illik hozzá.

Italajánlat:

Testes, száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

620 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Körtés-szőlős
libamellsaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Orosz
csirkehússaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Erdeigomba-
torta

Ráksaláta
narancskehelyben

Kacsaleves
tojácsillaggal

Ringlis
töltött tojás

Májas-fokhagymás
töltött libamell
zsemlefelfújttal

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Burgundiai
rokfortos körte
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: