2017. március 27.
Hajnalka napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Elendel

Téli
minestrone

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 karcsú póréhagyma
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 100 g burgonya
  • 80 g zellergumó
  • 150 g kelbimbó
  • 2 ek. olaj
  • 1-1 csipet szárított kakukkfű és rozmaring
  • só, bors
  • 2 zöldségleveskocka
  • 150 g főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 50 g eperlevél vagy csigatészta
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1/4 piros húsú paprika

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát és a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szárfelőli végét keresztirányban bemetsszük, ha nagyok, félbevágjuk.

2. Üvegesre pároljuk a pórét az olajban, rádobjuk a zöldségeket (ha a kelbimbó mélyhűtött, azt fagyos állapotban), 2 percig élénk tűzön pirítjuk, majd a kakukkfűvel, rozmaringgal és egy kevés őrölt borssal illatosítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, és félrebillentett fedő alatt az egészet puhára főzzük (30 perc).

3. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük a csicseriborsót, a leveshez adjuk, felforraljuk, majd beleszórjuk a tésztát, és további 2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 3 percig pihentetjük, aztán utánasózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és az apróra felkockázott paprikát, végül petrezselyembóbitával díszítjük. Külön tálkában  frissen reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

210 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Sült zöldség
paprikapestóval

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Tonhalas
krumplisaláta

Téli minestrone
csicseriborsóval

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Kukoricás
paradicsomleves

Spenótkrémmel
töltött tojás

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Csípős kukoricaleves

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: