2017. december 13.
Luca napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej lilahagyma
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g cékla
  • 200 g burgonya
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • 1 ek. borecet
  • 4 pácolt hering (ruszli)
  • 100 g spenót
  • 1-2 szál kapor vagy petrezselyem
  • 250 g natúr joghurt
  • 2 ek. majonéz
  • 1 kk. méz
  • 8-10 szál snidling

1. A lilahagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és 2-3 ek. átszűrt citromlével. A céklát és a burgonyát meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A céklát enyhén sós, a köménnyel és a borecettel ízesített vízben puhára főzzük. A burgonyát egy másik edényben, ugyancsak sós vízben megfőzzük, aztán mindkettőt leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

2. A heringeket kiemeljük a pácléből, alaposan lecsepegtetjük, felaprózzuk. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhány ép-szép levéllel kirakjuk egy nem túl mély tál szegélyét, a többit vékony csíkokra szeljük, és a tál aljára terítjük. Változatosan elrendezzük rajta a céklát, a burgonyát, a jól lecsepegtetett hagymát és a heringet, végül kaporral/petrezselyemmel díszítjük.

3. Az öntethez simára keverjük a joghurtot a majonézzel és a maradék citromlében eldolgozott mézzel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk az ollóval felaprózott snidlinget, de a szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük a salátához. Pirított rozskenyér, fokhagymás pirítós illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

185 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Halszeletek almás
uborkamártásban

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Orosz
csirkehússaláta

Rokfortos-körtés
céklasaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Krumplisaláta
túrókrémmel

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Avokádó-tőkehalmáj
saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Avokádós
tonhalsaláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: