2017. június 23.
Zoltán napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Hemző Károly

Halrudak
bortésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g sovány, szálkamentes tengeri vagy édesvizi halfilé
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 600 g burgonya
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött/tisztított))
  • 3 tojás
  • chilipor
  • 200 g finomliszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • olaj a sütéshez
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 1 paradicsom
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 1 lime (zöldcitrom)

1. A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet, a látható szálkákat (csipesszel) kihuzogatjuk, bedörzsöljük kevés citromlével és sóval. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A zöldborsót 2 ek. vízzel fedő alatt puhára pároljuk.

2. A bortésztához a tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval, borssal és chiliporral, aztán simára keverjük a tojássárgákkal és a bor egyharmadával, végül a maradék borral és az óvatosan beleforgatott tojáshabbal.

3. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles csíkokra vágjuk. Egyenként megmártjuk a masszában, kissé lecsepegtetjük, és 3-4 ujjnyi forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat.

4. A burgonyát és a zöldborsót leszűrjük, a burgonyát lazán összerázzuk előbb a finomra vágott petrezselyemmel, majd a zöldborsóval, és mélyebb tálba szedjük. A halat tálra rendezzük, paradicsomgerezdekkel, petrezselyemmel, az apróra felkockázott paprikával, valamint a vékonyan felkarikázott lime-mal díszítjük, és a burgonya kíséretében mihamarabb tálaljuk. Külön tálkában finomra felaprózott kapribogyóval és citromfűvel vagy tárkonnyal ízesített tartármártást adhatunk mellé.

Változatok:

Burgonya helyett vegyes zöldségköretet vagy petrezselymes párolt rizst, rizibizit is kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

458 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Halfilé
mandulás morzsában

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Kaviáros-joghurtos
céklakrémkehely

Lazacos-kaviáros
kanapék

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Avokádós
tonhalsaláta

Ringlis
krumplisaláta

Citromos-zöldséges
halleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: