2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Hemző Károly

Halrudak
bortésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g sovány, szálkamentes tengeri vagy édesvizi halfilé
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 600 g burgonya
  • 200 g zöldborsó (mélyhűtött/tisztított))
  • 3 tojás
  • chilipor
  • 200 g finomliszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • olaj a sütéshez
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 1 paradicsom
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 1 lime (zöldcitrom)

1. A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet, a látható szálkákat (csipesszel) kihuzogatjuk, bedörzsöljük kevés citromlével és sóval. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A zöldborsót 2 ek. vízzel fedő alatt puhára pároljuk.

2. A bortésztához a tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval, borssal és chiliporral, aztán simára keverjük a tojássárgákkal és a bor egyharmadával, végül a maradék borral és az óvatosan beleforgatott tojáshabbal.

3. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles csíkokra vágjuk. Egyenként megmártjuk a masszában, kissé lecsepegtetjük, és 3-4 ujjnyi forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat.

4. A burgonyát és a zöldborsót leszűrjük, a burgonyát lazán összerázzuk előbb a finomra vágott petrezselyemmel, majd a zöldborsóval, és mélyebb tálba szedjük. A halat tálra rendezzük, paradicsomgerezdekkel, petrezselyemmel, az apróra felkockázott paprikával, valamint a vékonyan felkarikázott lime-mal díszítjük, és a burgonya kíséretében mihamarabb tálaljuk. Külön tálkában finomra felaprózott kapribogyóval és citromfűvel vagy tárkonnyal ízesített tartármártást adhatunk mellé.

Változatok:

Burgonya helyett vegyes zöldségköretet vagy petrezselymes párolt rizst, rizibizit is kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

458 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádós
tonhalsaláta

Ringlis
krumplisaláta

Halfilé
mandulás morzsában

Tonhalas
krumplisaláta

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Lazacos-kaviáros
kanapék

Citromos-zöldséges
halleves

Kaviáros-joghurtos
céklakrémkehely

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Céklás-burgonyás
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: