2019. február 24.
Mátyás napja van

LEVESEK > Levesek hallal


Fotó: Hemző Károly

Halgaluskaleves
csészében

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 30 g póréhagyma
  • 1,5 liter zöldségleves (kockából)
  • 100 g szálkamentes tengeri vagy édesvízi halfilé (bőre nélkül)
  • 1 dl tejszín
  • 1 kisebb tojásfehérje (35 g)
  • só, őrölt fehér bors
  • 1-2 kk. citromlé
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát 4-5 hosszanti, párhuzamos vonalban ékszerűen bevágjuk (vagy citrushámozóval „megfaragjuk”), vékony karikákra szeljük. A cukkinit 1/2 cm vastagon meghámozzuk, héját gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra vágjuk (húsát egyéb célra, például salátába elhasználjuk). A pórét félbevágjuk, és a cukkinival azonos méretűre aprítjuk. 2 nagy merőkanál levest felforralunk, beledobjuk a zöldségeket, fedő alatt 10-12 percig főzzük.

2. A halfilét leöblítjük, felkockázzuk, aprítógépbe szórjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és finom péppé habosítjuk.

3. Felforraljuk a maradék levest. Két egymásba forgatott kiskanállal dundi galuskákat szaggatunk-formálunk a masszából, a levesbe merítjük, és gyöngyöző forralással 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldséget, utánsózzuk, borsozzuk, egy kevés citromlével savanyítjuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és erőleveses csészékbe szedve mihamarabb tálaljuk. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a galusákat leszűrjük, és közvetelenül tálalás előtt áforrósítjuk a levesben (vagy mikróban megmelegítjük).

Tippek:

Halhús helyett csirke- vagy pulykamellfiléből is készíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

143 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tatárbifsztek

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Halrudak sárgarépás
mustármártásban

Lazacos csillag

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos papucs

Citromos-zöldséges
halleves

Burgundiai
rokfortos körte

Halrudak
bortésztában

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: