2017. február 23.
Alfréd napja van

LEVESEK > Levesek hallal


Fotó: Hemző Károly

Halgaluskaleves
csészében

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 30 g póréhagyma
  • 1,5 liter zöldségleves (kockából)
  • 100 g szálkamentes tengeri vagy édesvízi halfilé (bőre nélkül)
  • 1 dl tejszín
  • 1 kisebb tojásfehérje (35 g)
  • só, őrölt fehér bors
  • 1-2 kk. citromlé
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát 4-5 hosszanti, párhuzamos vonalban ékszerűen bevágjuk (vagy citrushámozóval „megfaragjuk”), vékony karikákra szeljük. A cukkinit 1/2 cm vastagon meghámozzuk, héját gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra vágjuk (húsát egyéb célra, például salátába elhasználjuk). A pórét félbevágjuk, és a cukkinival azonos méretűre aprítjuk. 2 nagy merőkanál levest felforralunk, beledobjuk a zöldségeket, fedő alatt 10-12 percig főzzük.

2. A halfilét leöblítjük, felkockázzuk, aprítógépbe szórjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és finom péppé habosítjuk.

3. Felforraljuk a maradék levest. Két egymásba forgatott kiskanállal dundi galuskákat szaggatunk-formálunk a masszából, a levesbe merítjük, és gyöngyöző forralással 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldséget, utánsózzuk, borsozzuk, egy kevés citromlével savanyítjuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és erőleveses csészékbe szedve mihamarabb tálaljuk. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a galusákat leszűrjük, és közvetelenül tálalás előtt áforrósítjuk a levesben (vagy mikróban megmelegítjük).

Tippek:

Halhús helyett csirke- vagy pulykamellfiléből is készíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

143 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pecsenyelibamáj-
pástétom

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Ringlis
töltött tojás

Citromos-zöldséges
halleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Burgundiai
rokfortos körte

Narancskrémleves

Tatárbifsztek

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Körtés-diós
zellersaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: