2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Padlizsánsaláta
paprikaöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb padlizsán (600 g)
  • só, bors
  • 1/2-1/2 sárga és piros húsú paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 1 dl hideg húsleves (kockából)
  • 3-4 ek. fehérborecet
  • 1-2 csipet porcukor
  • 1-2 csipet chilipor
  • 2+4 ek. (classico) olívaolaj
  • 2-3 ek. finomliszt
  • 6-10 menta- vagy bazsalikomlevél
  • 4-8 szem koktélparadicsom

1. A padlizsánokat megmossuk, 1 cm vastagon, héjastul felkarikázzuk. 30 percre erősen besózzuk, hogy kesernyés levük elfolyjon. A paprikákat apróra felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, vékony lapokra gyaluljuk.

2. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. Hozzáadjuk a teljesen zsírtalanított húslevest, a borecetet, a cukrot, ízlés szerint sót, borsot, chiliport, végül opálosra keverjük 2 ek. olíavaolajjal. Beleforgatjuk a paprikakockákat és a gyalult fokhagymát.

3. A padlizsánkarikákat leöblítjük, kinyomkodjuk, felitatjuk róluk a vizet, majd frissen őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk. A maradék 4 ek. olajat (több részletben) felforrósítjuk, és ugyancsak több részletben kisütjük benne a padlizsánt.

4. Papírkendőre terítve hagyjuk kihűlni a padlizsánkorongokat, aztán nem túl mély tálra rendezzük, meglocsoljuk a paprikamártással, és 10-15 percig pihentetjük. Félbevágott koktélparadicsomokkal, menta-/bazsalikomlevelekkel díszítve, hidegen, de nem behűtve, előételként vagy csipegetnivalóként kínáljuk. Friss-ropogós kenyérkockákat vagy kiflikarikákat adhatunk mellé.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+30+15 perc pihentetési idő

Energiatartalom:

198 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pikáns padlizsánkrém

Sonkás-ricottás
padlizsántekercs

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Tojás tormás-
krémsajtos
tésztafészekben

Sonkás-hagymás
szőlősaláta

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Camembert
sajtfalatkák

Uborka-
vitorlások

Kaviáros-tojásos
falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: