2018. szeptember 26.
Jusztina napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Maceszcombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 pászkalap (kb. 80 g)
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g libazsír vagy vaj/margarin
  • só, bors
  • 1,2 liter húsleves

1. Az egyik pászkalapot kissé eltördeljük, beáztatjuk hideg vízbe, majd jól kinyomkodjuk. A másik pászkalapot apróra-finomra tördeljük vagy mozsárban megtörjük. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk.

2. 1 ek. libazsírban megfonnyasztjuk a hagymát, a maradékot habosra keverjük a tojásokkal. Hozzáadjuk mind a beáztatott, mind a finomra tört pászkát, a petrezselymet, a hagymát, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Lefedjük, 1/2 órán át pihentetjük.

3. Nagyobb lábasban felforralunk 2 liter vizet, kevés sóval ízesítjük. A masszából vizes kézzel (vagy fagylaltadagolóval) kisebb gombócokat formálunk, óvatosan a forrásban lévő vízbe merítjük, és lassú, gyöngyöző forralással az újraforrástól számított 20 percig főzzük. Egyet kistányérra szedünk, kettévágva ellenőrizzük, hogy valóban átfőtt-e a közepe is – ha nem, további 5-8 percig főzzük.

4. A gombócokat mélyebb tálba/levesestálba tesszük. A húslevest felforrósítjuk, a gombócok tetejére merjük, és azonnal tálaljuk. Tetejét meghinthetjük további finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Fontos:

Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a leszűrt gombócokat fedő alatt, vízgőz fölött tartsuk melegen, különben gyorsan magukba szívják magát a levest!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 1 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

280 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Görög zöldbableves
feta sajttal

Kukoricás
paradicsomleves

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Téli minestrone
csicseriborsóval

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Mentás-zöldséges
kuszkuszsaláta

Zöldséges
krumplileves

Tejszínes-tojásos
brokkolileves

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Mentás
csicseriborsósaláta

Zöldségleves
palacsintacsigával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: