2017. május 1.
Fülöp napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Maceszcombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 pászkalap (kb. 80 g)
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g libazsír vagy vaj/margarin
  • só, bors
  • 1,2 liter húsleves

1. Az egyik pászkalapot kissé eltördeljük, beáztatjuk hideg vízbe, majd jól kinyomkodjuk. A másik pászkalapot apróra-finomra tördeljük vagy mozsárban megtörjük. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk.

2. 1 ek. libazsírban megfonnyasztjuk a hagymát, a maradékot habosra keverjük a tojásokkal. Hozzáadjuk mind a beáztatott, mind a finomra tört pászkát, a petrezselymet, a hagymát, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Lefedjük, 1/2 órán át pihentetjük.

3. Nagyobb lábasban felforralunk 2 liter vizet, kevés sóval ízesítjük. A masszából vizes kézzel (vagy fagylaltadagolóval) kisebb gombócokat formálunk, óvatosan a forrásban lévő vízbe merítjük, és lassú, gyöngyöző forralással az újraforrástól számított 20 percig főzzük. Egyet kistányérra szedünk, kettévágva ellenőrizzük, hogy valóban átfőtt-e a közepe is – ha nem, további 5-8 percig főzzük.

4. A gombócokat mélyebb tálba/levesestálba tesszük. A húslevest felforrósítjuk, a gombócok tetejére merjük, és azonnal tálaljuk. Tetejét meghinthetjük további finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Fontos:

Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a leszűrt gombócokat fedő alatt, vízgőz fölött tartsuk melegen, különben gyorsan magukba szívják magát a levest!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 1 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

280 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csípős kukoricaleves

Zöldségleves
palacsintacsigával

Gazdag spárgás
zöldségleves

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Görög zöldbableves
feta sajttal

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Zöldséges
krumplileves

Kukoricás
paradicsomleves

Mentás
csicseriborsósaláta

Csicseriborsó-
mártogató

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Mentás-zöldséges
kuszkuszsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: