2017. november 23.
Kelemen napja van

DESSZERTEK > Meleg desszertek > Édes palacsinták

A vanília, rum és a banán egymásnak teremtett finomságok, amelyek a mexikói-karibi konyhák jellegzetes ízvilágát idézik. A téli gyümölcshiányos időszakban különösen jó hasznát vesszük az amúgy is sok erényben bővelkedő banánnak, így krémbe-palacsintába öltöztetve pedig egyenesen mennyei!


Fotó: Hemző Károly

Vaníliakrémes-
banános palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • A palacsintához:
  • 150 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • buborékos ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. rum
  • A töltelékhez és az öntethez:
  • 1 (bio)citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 5+1dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 60+30 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1/2 dl rum
  • diónyi vaj/margarin a tálhoz
  • 2 nagyobb banán

1. A palacsintához a felsorolt hozzávalókból, az alapreceptnél leírt módon palacsintatésztát keverünk, majd 8-10 palacsintát sütünk belőle.

2. A töltelékhez a citromot megmossuk, héjából lehántunk 2-3 vékony csíkot, levét kinyomjuk és átszűrjük. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejéből kiemeljük a pépet, felét félretesszük, a többit a citromhéjjal és a vaníliatokkal együtt 5 dl tejhez adjuk, felforraljuk, fedő alatt 10 percig pihentetjük. 4 tojássárgáját eldolgozunk 60 g porcukorral és a pudingporral, hozzászűrjük a tejet, mérsékelt tűzön besűrítjük, majd kihűtjük, és a rummal illatosítjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, meghintjük 2-3 ek. citromlével.

3. Megkenjük a palacsintákat a krémmel, megszórjuk a banánnal, aztán szorosan feltekerjük és félbevágjuk. Vágott felükkel fölfelé, kissé egymásnak döntve vajjal/margarinnal kikent sütőtálba állítjuk őket.

4. Az öntethez simára keverünk 1 tojást 30 g porcukorral, a félretett vaníliapéppel és 1 dl tejjel. A palacsinták tetejére locsoljuk, majd 220 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük. 5 percig pihentetjük, megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és citromfű-/mentabóbitával vidámítva frissen-melegen, de nem tűzforrón tálaljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

396 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges
sörpalacsinta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Körtés-diós
zellersaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Burgundiai
rokfortos körte

Erdeigomba-
torta

Spenótos papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tatárbifsztek

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Orosz
csirkehússaláta

Tésztában sült
vagdalt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: