2019. január 23.
Zelma napja van

DESSZERTEK > Meleg desszertek > Édes palacsinták

A vanília, rum és a banán egymásnak teremtett finomságok, amelyek a mexikói-karibi konyhák jellegzetes ízvilágát idézik. A téli gyümölcshiányos időszakban különösen jó hasznát vesszük az amúgy is sok erényben bővelkedő banánnak, így krémbe-palacsintába öltöztetve pedig egyenesen mennyei!


Fotó: Hemző Károly

Vaníliakrémes-
banános palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • A palacsintához:
  • 150 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • buborékos ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. rum
  • A töltelékhez és az öntethez:
  • 1 (bio)citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 5+1dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 60+30 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1/2 dl rum
  • diónyi vaj/margarin a tálhoz
  • 2 nagyobb banán

1. A palacsintához a felsorolt hozzávalókból, az alapreceptnél leírt módon palacsintatésztát keverünk, majd 8-10 palacsintát sütünk belőle.

2. A töltelékhez a citromot megmossuk, héjából lehántunk 2-3 vékony csíkot, levét kinyomjuk és átszűrjük. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejéből kiemeljük a pépet, felét félretesszük, a többit a citromhéjjal és a vaníliatokkal együtt 5 dl tejhez adjuk, felforraljuk, fedő alatt 10 percig pihentetjük. 4 tojássárgáját eldolgozunk 60 g porcukorral és a pudingporral, hozzászűrjük a tejet, mérsékelt tűzön besűrítjük, majd kihűtjük, és a rummal illatosítjuk. A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, meghintjük 2-3 ek. citromlével.

3. Megkenjük a palacsintákat a krémmel, megszórjuk a banánnal, aztán szorosan feltekerjük és félbevágjuk. Vágott felükkel fölfelé, kissé egymásnak döntve vajjal/margarinnal kikent sütőtálba állítjuk őket.

4. Az öntethez simára keverünk 1 tojást 30 g porcukorral, a félretett vaníliapéppel és 1 dl tejjel. A palacsinták tetejére locsoljuk, majd 220 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük. 5 percig pihentetjük, megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és citromfű-/mentabóbitával vidámítva frissen-melegen, de nem tűzforrón tálaljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

396 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Tatárbifsztek

Spenótos papucs

Zöldséges
sörpalacsinta

Tésztában sült
vagdalt

Ringlis
töltött tojás

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Körtés-diós
zellersaláta

Orosz
csirkehússaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Ráksaláta
narancskehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: